Gümülcine’deki kafe ve lokantalara yüzde 50 daha fazla alan - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’deki kafe ve lokantalara yüzde 50 daha fazla alan

Foto: Gümülcine Venizelu - azınlıkça

Gümülcine (Komotini) Belediyesi kafe ve restoran sahiplerine dışarı masa ve sandalye çıkarabilmeleri için yüzde 50 daha fazla alan tahsis etmeyi planlıyor.

Yunanistan geneli olduğu gibi Gümülcine’de de lokanta ve kafeterya sahipleri şehir meydanında protesto gösterisi düzenledi.

Yağmura rağmen düzenlenen protesto gösterisinde şehir meydanında boş sandalyeler yerleştiren restoran ve kafe sahipleri hükümetin sektörleriyle ilgili aldığı önlemleri protesto etti.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/26190-kafe-ve-lokantalara-sokakta-daha-fazla-masa-alani

Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis belediye yönetiminin mümkün olduğu yerlerde mekan sahiplerine yüzde 50 alan tahsis etmeye hazır olduğunu söyledi.

Dışarı masa ve sandalye çıkarmanın mümkün olmadığı yerler için ise masa ve sandalye harçlarının indirilmesini talep ettiklerini ifade eden Garanis “Biz yardım etmek için buradayız. Belediyenin bütçesi bunu kaldırabilir” dedi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/24549-korona-sonrasi-yunanistanda-restoranlar-ve-kafeler-nasil-isleyecek-her-masaya

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...