Οι Τούρκοι πρώτοι στην κατανάλωση τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη - Azınlıkça
Uncategorized

Οι Τούρκοι πρώτοι στην κατανάλωση τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη

Οι Τούρκοι πρώτοι στην κατανάλωση τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, για μία ακόμη χρονιά, διεξήγαγε έρευνα για την ευρύτερη αποτύπωση του οικονομικού περιβάλλοντος του έτους 2016 στην περιοχή δράσης του και την αποτίμηση του έτους που παρήλθε, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να καταγράψει τις τάσεις που εμφανίζει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αλεξανδρούπολη.

Όσον αφορά την ταυτότητα της έρευνας, η έρευνα διεξήχθη με στρωματοποιημένη δειγματοληψία σε δείγμα 170 ιδιοκτητών καταστημάτων με δειγματοληπτικό πλαίσιο το μητρώο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, καλύπτοντας όλο το γεωγραφικό εύρος της Αλεξανδρούπολης, μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, με την χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, και χρόνο διεξαγωγής από 03 έως 13 Ιανουαρίου 2017.

Ετήσιος τζίρος έτους 2016, συγκριτικά με 2015

Αναφορικά με τον ετήσιο τζίρο των καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης συγκριτικά με εκείνον του 2015 προκύπτει ότι για μία ακόμη χρονιά ο ετήσιος τζίρος κινείται πτωτικά για το συντριπτικό ποσοστό των επιχειρήσεων καθώς περισσότερες από 7 στις 10 (70,71%) δηλώνουν μείωση. Καμία μεταβολή δηλώνει το 10,86% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ σχεδόν 2 στους 10 (18,43%) δηλώνει ότι το 2016 είδε αύξηση των μεικτών οικονομικών του αποτελεσμάτων. Στις κλαδικές υποκατηγορίες, δραματική μείωση του ετήσιου τζίρου εμφανίζουν τα καταστήματα Ηλεκτρικών ειδών, Λευκών ειδών, Ειδών Υγιεινής, Ξυλείας, Ιατρικών μηχανημάτων, Μεταφορών, Φρούτων, Ψιλικών και Υγρών καυσίμων. Ελάχιστες εξαιρέσεις στην γενική εικόνα του ετήσιου τζίρου του 2016 αποτελούν τα Αρτοποιεία, τα Ζαχαροπλαστεία, ο κλάδος της Θέρμανσης ενώ μόνο τα καταστήματα Οπτικών δεν παρουσιάζουν μείωση με 1 στα 3 ιδιοκτήτες οπτικών να δηλώνει αύξηση ετήσιων αποτελεσμάτων 10-20% και 2 στους τρεις να κινούνται στα ίδια επίπεδα με το 2015.

Το 2016 περισσότεροι από 6 στους 10 επιχειρηματίας (61.43%) πραγματοποίησαν πωλήσεις σε ξένους τουρίστες με το μέσο ποσοστό συμμετοχής των αλλοδαπών καταναλωτών στους ετήσιους τζίρους των πρώτων να εμφανίζεται ως το πλέον ενισχυμένο της τελευταίας πενταετίας και να ανέρχεται στο 7,00%.

Την μερίδα του λέοντος των αλλοδαπών καταναλωτών καταλαμβάνουν για μία ακόμη χρόνια οι Τούρκοι επισκέπτες με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό των προηγούμενων ετών που φτάνει το 52,86%. Σταθερά μειούμενο βαίνει το ποσοστό των Βούλγαρων τουριστών που καταναλώνουν με το ποσοστό τους στο μείγμα τουριστών-καταναλωτών της Αλεξανδρούπολης να ανέρχεται στο 24,29% (από 29,20% που ήταν το 2013). Εντυπωσιακό εύρημα για μία ακόμη χρονιά αποτελεί η παρουσία των Ρώσων τουριστών οι οποίοι εμφανίζονται μεν στο 1/3 σχεδόν του ποσοστού που είχαμε στην πρώτη καταγραφή το 2013 (29,20%) και αποτελούν το 8.57% του μείγματος των αλλοδαπών καταναλωτών, δεν είχαν απευθείας αεροπορική πρόσβασή δε στην Αλεξανδρούπολη. Ιδιαίτερα ενισχυμένοι (ως καταναλωτές) εμφανίζονται οι Ρουμάνοι τουρίστες με ποσοστό 7,14% επί του συνόλου, διπλάσιο από αυτό που κατέγραψε η αντίστοιχη έρευνα το 2013, ενώ οι Σέρβοι επισκέπτες-καταναλωτές, σύμφωνα πάντα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων (στην έρευνα) επιχειρηματιών καταγράφονται στο 4,29%, τριπλασιάζοντας την συμμετοχή τους στο «μείγμα» σε σχέση με την πρώτη καταγραφή. Λίγοι αλλά ενισχυμένοι καταγράφονται και οι Γάλλοι τουρίστες του Αυγούστου οι οποίοι κατέχουν ποσοστό 2,85% στο μείγμα των αλλοδαπών καταναλωτών της Αλεξανδρούπολης το 2016.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et