Το κρύο αύξησε τη κινητικότητα στα φαρμακεία - Azınlıkça
Uncategorized

Το κρύο αύξησε τη κινητικότητα στα φαρμακεία

Το κρύο αύξησε τη κινητικότητα στα φαρμακεία

Αυτές τις ημέρες όλοι έχουμε έναν άρρωστο στην οικογένεια ή την παρέα μας. Γρίπη και γαστρεντερίτιδα βρίσκονται σε έξαρση από τη στιγμή που μπήκε το 2017.

Λογικό και επόμενο είναι ο κόσμος να σπεύδει στα φαρμακεία, προκειμένου να απαλύνει την αρρώστια του και, άρα, ο τζίρος των φαρμακοποιών να σημειώνει αύξηση.

Αυτή η εποχική αύξηση, όμως, δεν είναι αρκετή για τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι έχουν μπροστά τους ένα απαιτητικό 2017, με φόρους και εμπόδια. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Νομού Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος, που διατηρεί φαρμακείο στον Ίασμο, μας μίλησε για το παραπάνω. «Όταν έχουμε μια έκτακτη γρίπη ή μια εκτενή γαστρεντερίτιδα, σαφώς και το διάστημα αυτό οι εισπράξεις των φαρμακείων έχουν ανοδική τάση, όπως και τις εποχές που δεν υπάρχει νοσηρότητα έχουμε καθοδική τάση. Όλα αυτά, όμως, τα κέρδη είναι ανεπαίσθητα σε σχέση με όλα όσα θα πρέπει να πληρώσουμε ασφαλιστικά στο επόμενο διάστημα. Με τις μεγάλες εισφορές που θα εφαρμοστούν από αυτό τον μήνα και με τις φορολογικές επιβαρύνσεις που θα έχουμε για το νέο έτος, θεωρούμε ότι έστω κι αυτή την ανοδική τάση δεν θα την αντιληφθούμε. Τα λεφτά δεν θα φτάσουν, γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες», διαπίστωσε. Οι φαρμακοποιοί μάλιστα συλλογικά και πανελλαδικά θα κάνουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. – xronos.gr

Παράλληλα, τα προϊόντα στα φαρμακεία καταγράφονται ηλεκτρονικά και, άρα, καθίσταται πιο δύσκολο για τους φαρμακοποιούς να φοροδιαφύγουν, σε σχέση με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.