Hükümetten çiftçi eylemlerini önlemek için 5 hamle - Azınlıkça
Uncategorized

Hükümetten çiftçi eylemlerini önlemek için 5 hamle

Hükümetten çiftçi eylemlerini önlemek için 5 hamle

Hükümet, Yunanistan çapında yolları kapatmaya hazırlanan çiftçilerin eylemlerinin önüne geçmeyi hedeflerken, Başbakan Aleksis Tsipras çiftçilere yönelik açıklamalarda bulundu.

Hükümetin şaraba yönelik özel tüketim vergisini ve çiftliklere yönelik ENFIA’yı yeniden incelemeyi ve özel programlar aracılığıyla zarar tespit ve tazminat ödeme sürecini hızlandırmayı hedeflediği kaydediliyor.

Başbakan Aleksis Tsipras parlamentoda yaptığı konuşmaya ND ile PASOK partilerinin iktidarda oldukları dönemde uyguladıkları politikaları eleştirerek başlayan Tsipras, “Ekonominin geçen yıl iyi gittiğini göz önünde bulundurarak, önümüzdeki dönemde şaraba yönelik özel tüketim vergisini, çiftçiler için ödenen ENFIA’yı, özellikle hayvansal üretim başta olmak üzere bazı kategorilerde FPA’yı (KDV) %13’e indirmeyi, aile işletmelerinde çalışma pulu (ergosimo) konularını yeniden incelemeyi planlıyoruz” dedi.

Sür ürünlerinde hammaddenin satın alındığı ülkenin zorunlu olarak ürünlere yazılacağını açıklayan Başbakan Tsipras, halk pazarları ile ilgili bakanlık kararının da önümüzdeki günlerde imzalanacağını kaydetti.

Başbakan Tsipras ayrıca, uyguladıkları politikaya geniş yer verdiği konuşmasında “2016 yılında hak sahibi çiftçilerin banka hesaplarına 3,7 milyar euro girdi. Bu da Ortak Tarım Politikası olduğundan bu yana rekor bir rakam. 12.000 euro vergi muafiyet sınırı çiftçilerin %85’ini kapsıyor. Bu durum sigorta ödemelerini fazlasıyla kapatıyor” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et