Evros’un en yaşlı adamı 108 yaşında hayata veda etti - Azınlıkça
Uncategorized

Evros’un en yaşlı adamı 108 yaşında hayata veda etti

Evros’un en yaşlı adamı 108 yaşında hayata veda etti

Batı Trakya’da Evros ilinin en yaşlı insanı olan Haralambos Tsakaldimis Salı günü 108 yaşında yaşamını yitirdi.

1909 yılının Aralık ayında Evros’un Kornofolia bölgesinde dünyaya geldiğinde çok kar olduğu gerekçesiyle ailesi nüfus kaydını ancak 1910 yılında yaptırabilmiş. Barba-Lambis daha doğuşundan “yaşını gizlemeye” başlamış, ne de olsa Kornofolia’daki büyük yangın öncesi nüfus cüzdanında 1910 doğumlu olduğu yazıyormuş.

Doğduğu günden beri kendisini bırakmayan bu “masalı” 21 torunun çocuklarına ve iki torununun torununa anlatacağına nereden bilebilirdi ki?

Ağzından bir hikaye ve bir şarkı hiçbir zaman eksik olmayan asırlık çınarın en sevdiği hikaye ise gençlik yıllarına dayanıyor. Kral Lisimahos dönemine ait bir para bulmuş genç yaşta. Ancak hayatı boyunca babasının bir ekmek parçası karşılığında o kıymetli parayı verirken duyduğu üzüntüyü unutamamış.

Herkes tarafından kabul gören, yemeyi içmeyi sevdiği kadar yedirmeyi içirmeyi de seven Haralambos Tsakaldimis bu yıl bölgesinde düzenlenecek panayır ve yortularda en sevdiği şarkıda oynayamayacak.

O artık Salı günü hayata gözlerini yumarak, sağken kaybettiği üç çocuğunun ve çok sayıda arkadaşının yanında. Zaten arkadaşlarını da çoğu kez “Azrail benim canımı almayı neden unuttu?” sözleriyle andığı söyleniyor.

Peki bir insan 108 yaşına kadar nasıl mutlu bir şekilde erişebilir? Kendisine bu soru sorulduğunda “iyilik” derdi ve eklerdi “Seni sevmeleri için iyi insan ol evlat, eğer sende varsa başkalarına da ver. Hiçbir zaman hiçbir şey için endişe etme”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et