Kan sıkıntısı Yunanistan geneli dramatik boyutlara ulaştı - Azınlıkça
Uncategorized

Kan sıkıntısı Yunanistan geneli dramatik boyutlara ulaştı

Kan sıkıntısı Yunanistan geneli dramatik boyutlara ulaştı

Ağustos ayı başlarında Yunanistan’da baş göstermeye başlayan kan sıkıntısı son günlerde tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı.

Özellikle de talasemi ve hemofili hastaları bu durum karşısında “esir” düşerken, sağlıklarının tehlikeye girmesi söz konusu.

Talasemi Hastaları Federasyonu tarafından yapılan açıklamada “bu durumun devamlılıkla yaşandığı” hatırlatılırken “kan eksiği sorununun bir son bulması için gerekli adımların atılması ve talasemi hastalarına yönelik kan nakillerinin artık ertelenmemesi” istendi.

Yapılan açıklamada Ağustos ayı başlarında yaz tatili ve daha sonra patlak veren sıtma vakaları nedeniyle kan açığının dramatik boyutlara ulaştığı kaydediliyor.

Mevcut eksikle ilgili olarak ise hasta yakınlarına iletilen gerekçeler arasında kötü hava koşulları, grip vakaları ve İsviçre Kızıl Haç’ından gönderilen kanların grip nedeniyle durdurulması yer alıyor.

Federasyon tarafından yapılan açıklamada “Ayrıca sağlık ve kan bağışı sistemindeki personel eksikliği, ülke nüfusu tarafından düşük kan arzı ve kan bağışı sisteminin bölünmesi bu duruma yol açıyor ve talasemi hastalarını umutsuzluğa sevk ediyor” denildi. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et