Sokağa çıkmak için 13033’e mesaj atma dönemi bitiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sokağa çıkmak için 13033’e mesaj atma dönemi bitiyor

cep telefonu

Yunanistan’da gözler koronavirüs yasaklarının aşamalı olarak kaldırılacağını açıklaması beklenen Kiryakos Miçotakis’in salı akşamı yapacağı konuşmaya çevrilmiş durumda.

En çok merak edilen konulardan biri de Yunanistan’da vatandaşların sokağa çıkmak için 13033’e SMS atmaya ne zaman son verecekleri.

Ülkede 23 Mart 2020 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve dolaşım kısıtlaması kapsamında vatandaşlar sadece belirli gerekçeler için evlerinden çıkabiliyor.

Her defasında ise 13033 numaralı telefona 6 gerekçeden birini bildirmeleri veya bir evrak doldurarak gerekçeyi yazmaları gerekiyor.

Başbakan Miçotakis’in açıklayacağı gevşetilecek yasaklar arasında 13033’e mesaj gönderilmesine son verilmesinin de yer alması bekleniyor.

Dijital Yönetim Bakanı Kiryakos Pierrakakis kısa süre önce yaptığı açıklamada şöyle demişti:

“Dolaşım kısıtlamasının kaldırılması ve tabiî ki 13033’e mesaj gönderilmesinin durdurulması, çok yakında Başbakan tarafından açıklanacak kararlar arasında”

Pierrakakis günde 2 milyon SMS gönderildiğini ifade ederken, kişisel veri teşkil ettiği için tüm bu SMS’lerin silineceğini ifade etti.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/22904-yunanistan-da-sokaga-cikmak-icin-telefondan-nasil-mesaj-gonderilir-ornekleriyle-cevabi-burada

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...