Tom Hanks ve Batı Trakya kökenli Rita Wilson gönüllü oldular - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tom Hanks ve Batı Trakya kökenli Rita Wilson gönüllü oldular

Rita Wilson ve Tom Hanks
Tom Hanks ve Pomak eşi Rita Wilson

Koronavirüs Kovid-19’a karşı yürütülen aşı çalışmalarına Tom Hanks ve Rita Wilson kendi plazmalarıyla katkıda bulunmak istiyorlar.

Batı Trakya kökenli pomak eşi Rita Wilson ile geçtiğimiz ay koronavirüs Kovid-19’a yakalanan ve eşiyle birlikte iyileşerek sağlıklarına kavuşan Amerikalı ünlü oyuncu Tom Hanks plazma bağışında bulunacaklarını duyurdu.

Pomak Rita Wilson kimdir? TIKLA

Tom Hanks’in eşi Rita Wilson’ın babası Hasan Halil İbrahimoğlu’dur. Wilson’un babası Hasan Halil İbrahimoğlu 1920 senesinde Batı Trakya’nın Yassııören köyünde doğmuş bir pomaktır. Rita Wilson ünlü olduktan sonra ABD’den Batı Trakya’ya gelmiş ve babasının doğduğu Yassıören köyünü ziyaret etmiştir. Kaynak

Tom Hanks ve eşi Rita Wilson çifti, korona aşısı geliştirme çabalarına yardımcı olmak amacıyla kan ve plazma bağışında bulunmak için gönüllü olduklarını duyurdular.

Hanks ile Wilson, film çekimleri nedeniyle bulundukları Avustralya’da koronavirüse yakalanmışlardı. Çift zorlu tedavi sürecinin ardından virüsü yenmişlerdi.

Ünlü oyuncu Hanks, bir podcast yayını için yaptığı açıklamada, virüs ile mücadelede ne tür katkılarının olabileceğini düşünürken virüsü yendikleri için plazma bağışının kendilerine mantıklı geldiğini söyledi.

“Rita virüs yüzünden benden daha zor zamanlar geçirdi. Daha yüksek ateşi ve başka bazı belirtileri vardı. Tat ve koku alma duyusunu kaybetti.”

Tom Hanks

Geçtiğimiz aylarda Yunan vatandaşlığı da verilen 63 yaşındaki aktör, eğer Kovid-19’a karşı kendi kanından bir aşı geliştirilmesi durumunda ise esprili şekilde aşıya “Hank-ccine” adının verilmesini isteyeceğini söyledi.

Hanks ve pomak eşi Wilson, 12 Mart’ta testlerinin pozitif çıktığını açıklamış ve tedaviye alınmışlardı. Eşi Wilson bu süreçte zor bir dönem geçirmiş ve aldığı ilaçlar yüzünden yürüyemez hale gelmişti.

Hanks virüs ile mücadelede eşi Rita’nın zorlandığı şu ifadelerle anlatmıştı:

“Rita benden daha zor zamanlar geçirdi. Daha yüksek ateşi ve başka bazı belirtileri vardı. Tat ve koku alma duyusunu kaybetti. Üç hafta boyunca yemeklerden hiç keyif almadı. Aldığı ilaçlar ciddi yan etkiler gösterdi ve mide bulantısı nöbetleri geçirdi. Çok midesi bulanıyordu, yataktan bir yere ulaşmak için yerde sürünmek zorunda kalıyordu. Bu bir süre devam etti.”

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/21553-yunan-vatandasligini-alan-tom-hanks-tan-ilk-mesaj
Tom Hanks işe Rita Wilson 30 Nisan 1988’de evlendiler
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/23838-tom-hanksin-pomak-esinin-koronavirusu-nasil-gecirdigi-ortaya-cikti

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...