400 evro yardım işsizlerin hesaplarına yatmaya başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

400 evro yardım işsizlerin hesaplarına yatmaya başladı

Yunanistan’da 168 bin uzun süreli işsiz vatandaşa yönelik 400 evro koronavirüs yardımı hak sahiplerinin hesaplarına yatmaya başladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklanan yardım paketi  1 Nisan 2019 ile 16 Nisan 2020 tarihleri arasında 12 ay işsizlik süresini doldurup 16 Nisana kadar işsiz kalmaya devam eden ve uzun süreli işsizlik yardımını almayan yaklaşık 168 bin işsizi kapsıyor.

Yunanistan İş ve İşçi Bulma Kurumu OAED kütüklerine kayıtlı olan işsizlerin tek yapması gereken ise banka hesabı IBAN numaralarını doğrulamak.

3 Mayıs tarihine kadar OAED’in internet sitesindeki profillerine girmesi gereken işsiz vatandaşların IBAN numaralarını onaylayabileceği, değiştirebileceği ve IBAN numaları yoksa ekleyebilecekleri bildirildi.

IBAN numarası kayıtlı olanların, hiçbir şey yapmamaları durumunda 3 Mayısta yardım parası hesaplarına yatacak.

IBAN numarası girmeyen yardımı alamayacak

Yaklaşık 78 bin uzun süreli işsizin ise 3 Mayıs tarihine kadar sisteme IBAN numaralarını girmesi gerekiyor. Aksi takdirde 400 evro yardımı alamayacaklar.

IBAN numarası doğrulamak, girmek veya değiştirmek isteyenler https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia adresinden “Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους” yazan yeri seçerek taxisnet ve OAED şifreleriyle süreci tamamlayabilir.

OAED Genel Müdürü Spiros Protopsaltis Cuma akşamına kadar çok sayıda uzun vadeli işsizin IBAN numaralarını güncellediğini ve 27 nisan pazartesi gününden itibaren ödemelerin başlayacağını söyledi.

Öte yandan 23 nisandan itibaren de IBAN numaralarını güncelleyen çok sayıda işsize 400 evro yardımın ödendiği biliniyor.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/23937-oaedten-uzun-sureli-issizlere-yonelik-400-evro-ile-ilgili-aciklama

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...