Basketbolda Yunanistan Kupası finali İskeçe’de düzenlenebilir - Azınlıkça
Uncategorized

Basketbolda Yunanistan Kupası finali İskeçe’de düzenlenebilir

Basketbolda Yunanistan Kupası finali İskeçe’de düzenlenebilir

AEK’i kupa dışında bırakan Aris’in Olympiakos veya Panathinaikos ile oynayacağı Yunanistan kupası finali İskeçe’de (Xanthi) düzenlenebilir.

Aris’in AEK’i elemesiyle, kupa finalinin İskeçe’nin Filippos Amiridis Kapalı Spor Salonunda düzenlenmesi ihtimalini gündeme getirdi. Azınlıkça’daki habere göre geçen yıl Avrupa Basketbol Şampiyonası arifesinde milli takımlar bazında düzenlenen hazırlık turnuvasının İskeçe’de başarıyla düzenlenmesi sonrası bu yılki final maçı için de İskeçe favori şehirler arasında yer alıyor. Zira Basketbol Federasyonunun güçlü isimlerinden olan Yorgos Vasilakopulos o zaman yaptığı açıklamalarda “İskeçe’nin bir kupa finalini veya Yunan milli takımını yeniden ağırlamayı hak ettiğini” ifade etmişti.

Zaten finalin Selanik’in Aris takımı ile Panathinaikos (Atina) veya Olympiakos (Pirea) takımlarından biriyle oynayacak olması, finalin Atina veya Selanik’te düzenlenme ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Adı geçen diğer şehirler ise İraklio, Larisa ve Volos. Ancak İraklio’da üç yıl önce final düzenlenmiş ve tepkilere yol açmıştı. Larisa ve Volos’taki basketbol sahalarının durumunun kötü olması ise İskeçe’nin finale ev sahipliği yapma ihtimalini arttırıyor.

Ancak Kozani’ye inşa edilen yeni kapalı spor salonu da finale ev sahipliği yapabilecek diğer bir favori.

Resmi kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et