ELGA çiftçileri zarar beyanında bulunmaya çağırdı - Azınlıkça
Uncategorized

ELGA çiftçileri zarar beyanında bulunmaya çağırdı

ELGA çiftçileri zarar beyanında bulunmaya çağırdı

Yunanistan Devlet Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) etkili olan kötü hava şartlarından zarar gören çiftçileri zarar beyanında bulunmaya davet ediyor.

ELGA tarafından yapılan açıklamada don ve kardan ekili arazileri ve hayvanları zarar gören çiftçi ve hayvan besicilerinin yapması gerekenler özetleniyor.

ELGA’da sigortalı olan hayvan besicilerinin derhal ikamet ettikleri bölgedeki ELGA şubesi veya belediyelerinin ELGA temsilcisi ile iletişime geçmeleri öneriliyor. Azınlıkça’daki habere göre zarar beyanıyla birlikte 2016 yılı hayvan yetiştiriciliği (dilosi ektrofis) belgesini de sunmaları gerekiyor.

Benzer şekilde ekili arazileri zarar gören tarım üreticilerinin de derhal ikamet ettikleri bölgedeki ELGA şubesi veya belediyelerinin ELGA temsilcisi ile iletişime geçmeleri gerekiyor. Çiftçilerin de zarar beyanıyla birlikte 2016 yılı ekim beyanlarını (dilosi kalliergias) sunmaları gerekiyor.

ELGA tarafından karşılanmayan zararlar ise devletin Maddi Destek programları tarafından karşılanabilir. Bunun için ise bu zararların sabit sermaye (sera, ağıl gibi) ve bunların donanımları (sulama sistemleri v.s.), muhafaza edilen ürünler ve hayvan yemleri ile ilgili olması gerekiyor ve 15 gün içerinde ELGA temsilcileriyle iletişime geçilmesi gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et