Tsiodras: Koronavirüsün bulaşıcılığı yaz aylarında yüzde 20 azalabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsiodras: Koronavirüsün bulaşıcılığı yaz aylarında yüzde 20 azalabilir

Yunanistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sotiris Tsiodras dünkü basın toplantısında koronavirüsle ilgili Amerikalı bilim insanlarının yeni buluşlarına değindi.

Tsiodras, elde edilen sonuçların şimdilik kesin ve net olmamakla birlikte nem ve sıcağın öldürücü virüsün bulaşıcılığının azalmasına katkı sağlayabileceğini söyledi.

“Çelik gibi yüzeylerde koronavirüs gölgede etkisini 18 saatte kaybediyor” ifadelerini kullanan Tsiodras, “35 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda ise virüsün ömrü iki dakikanın altına düşüyor” dedi.

ABD’nin korona deneylerine göre virüs güneş ışığıyla etkisini kaybediyor

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın (DHS) yaptığı deneyler neticesinde koronavirüs Kovid-19’un yüksek sıcaklığa dayanamadığı ve güneş ışığıyla ölebildiği açıklandı.

Güneş ışınlarına maruz kalan virüsün, dezenfektanlarda da olduğu gibi gücünü kaybettiğini dile getirdi. Öte yandan kapalı ve kuru alanlarda virüsün daha fazla yaşadığının tespit edildiğini ifade etti.

Tsiodras yapılan başka değerlendirmelere göre de havalar daha da ısındığında koronavirüsün bulaşıcılığının yaklaşık yüzde 20 oranında azalabileceğini belirtirken, şimdilik sıcaklığın veya nemin virüsün yaşam süresine etkisi ile ilgili kesinleşmiş araştırma sonuçlarının olmadığının da bir kez daha altını çizdi.

Virüsün ömrü iki dakikanın altına düşüyor….

“Çelik gibi yüzeylerde koronavirüs gölgede etkisini 18 saatte kaybediyor ancak 35 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda ise virüsün ömrü 2 dakikanın altına düşüyor”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona sonrası Yunanistan’da restoranlar ve kafeler nasıl işleyecek? Her masaya...

Worth reading...