45 bin işsize OAED’ten iki yeni program - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

45 bin işsize OAED’ten iki yeni program

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık iki aydır işletmelerin kapatıldığı Yunanistan’da 45 bin işsize yönelik iki yeni istihdam programı geliyor.

Başbakan Kiryakos Miçotakis İş ve İşçi Bulma Kurumu OAED Müdürü Spiros Protopsaltis ile yaptığı görüşmede uzun süreli işsizlere yapılacak yardımı ve yeni istihdam programlarını görüştü.

Telekonferansla yapılan görüşmede Mayıs ayında 45 bin işsize istihdam imkanı sağlayacak iki yeni programın hayata geçirileceği dile getirildi.

İlk program, belediye ve eyalet başkanlıklarına 8 aylık sözleşmeyle 36.500 kişinin alınmasını öngörüyor. Programla istihdam alınacak işsizlerin maaşlarının (asgari ücret) yüzde 100’ünün ödenmesi ve uzun süreli işsizler ile yaşlı işsizlere öncelik tanınması bekleniyor.

İkinci program ise 55-67 yaş aralığındaki 8.500 işsize hitap ediyor. Yine yerel yönetimlerde 12 + 12 ay olmak üzere 24 aya kadar iş imkanı tanıyor. Bu program ise 750 evro’ya kadar olmak üzere işsizlerin maaşının yüzde 75’ini finanse ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...