5 yıl işe gitmeyen memur 120 bin euro maaş aldı! - Azınlıkça
Uncategorized

5 yıl işe gitmeyen memur 120 bin euro maaş aldı!

5 yıl işe gitmeyen memur 120 bin euro maaş aldı!

Yunanistan’ın Pella bölgesinde Acil Kurtarma (EKAB) Ekibi çalışanı 5 yıl boyunca işe ayak basmamasına rağmen maaşını eksiksiz hatta ek mesaileriyle birlikte almakla suçlanıyor.

Dolandırıcılıkla suçlanan bahse konu “kurtarma” elemanının 2006-2011 yılları boyunca işe ayak basmadığı ancak 126.381,16 euro maaşı cebe attığı belirtiliyor.

Savcılık, aynı dönemde görev yapan üç EKAB müdürünün de yargıya hesap vermesini istiyor. Savcılığın hazırladığı dava dosyasında “kamu memurunun hiçbir gerekçe olmaksızın işe gelmeyi bıraktığı, ancak bu durumun merkez ofislere bildirilmediği ve memurun ödenmeye devam ettiği” belirtiliyor.

Kurtarma ekibi kadrosunda yer aldığı gözüken memurun görevini gerektiğinde diğer meslektaşlarının yerine getirdiği belirtilirken, kendisinin ise bir kafeterya işlettiği ve bunun yanı sıra kalorifer kazanlarıyla uğraşan iki işletmenin de sorumlusu olduğu belirlendi.

Kamu memuru sıfatıyla biri 120 bin euro diğeri 20 bin euro olmak üzere bankadan iki kredi çektiği ve bu paralarla bir ev ve iki tarla aldığı kaydediliyor. Sanık savcıya verdiği ifadede sağlık nedenlerinden dolayı işe gitmediğini ayrıca ciddi kişisel ve ailevi sorunlarının olduğunu kaydetti. Müdürleri ise bahse konu memurun yokluğundan haberdar olmadıklarını dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et