Yunanların yüzde 95’i koronadan sonra kemerlerin daha çok sıkılacağını düşünüyor: Anket - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanların yüzde 95’i koronadan sonra kemerlerin daha çok sıkılacağını düşünüyor: Anket

31 mart – 3 nisan 2020 tarihleri arasında Kontra Channel kanalı hesabına yapılan anket sonuçlarına göre Yunanların yüzde 92’si getirilen sokağa çıkma yasağı sonrası ev değiştirmediğini söylüyor.

Ankete katılanların yüzde 80’i dolaşımların büyük ölçüde kısıtladığını dile getiriyor.

Vatandaşların yüzde 36’sı normal şekilde işlerine gitmeye devam ettiğini beyan ederken, %26’sı sırayla (nöbetleşe) gittiklerini, %18’i evden çalıştığını ve %18’i ise hiç gitmediğini ifade etti.

Kovid-19 koronavirüsünün Yunanistan’da yayılmasında hükümeti sorumlu tutanların oranı %27 olarak şekillenirken, yüzde 59’luk bir kesim virüsün yayılmasında “kişisel sorumluluk” olduğunu düşünüyor.

Sağlık krizinin idaresinde hükümetin icraatını olumlu veya galiba olumlu bulanların oranı yüzde 74 olarak şekillenirken, galiba olumsuz ve kesinlikle olumsuz bulanların oranı ise yüzde 25.

Ülkenin sağlık sisteminin pandemi ile mücadeleye ne kadar hazır olduğu yönündeki soruya ise sadece %4’lük bir kesim “çok” yanıtını verirken, %28’i “fazla”, %24’ü “az” ve %33’ü “hiç” şıklarını tercih etti.

Anketten çıkan bir diğer önemli sonuca göre halkın %60’ı “kesinlikle” evlerde toplu korona testleri yapılması gerektiğini düşünürken, %24’ü “galiba” yapılması gerektiğini geri kalan bölümü ise yapılmaması gerektiğini düşünüyor.

Ankete katılanların %95’i (%59’u muhtemelen, %36’sı oldukça muhtemel) salgın krizi sonrası yeni bir kemerleri sıkma dönemi yaşanacağına inanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et