Alankuyu’da yapılan nişan Atina basınında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Alankuyu’da yapılan nişan Atina basınında

Alankuyu’nun tanınmış isimlerinden Yannis Dimopulos’un oğlu için düzenlediği ve çok kişinin katılımıyla gerçekleştiği görülen nişan törenine Yunanistan’da televizyon kanalları geniş yer ayırdı.

Haberlerde koronavirüs yasakları döneminde nişan töreninin yapıldığına dikkat çekilirken, çok sayıda kişinin törende yer almasının da virüsün yayılması açısından tehlikeli olabileceği bir durum olduğu söylendi.

15 dakikalık ani gelişen bir eğlencenin büyütüldüğünü vurgulayan Dimopulos’un ise haber bültenlerine yansıyan videoda “Koronavirüs için özür dilerim Belediye Başkanım. Şimdi gördüm. Çok özür dilerim. Ama ne yapalım delikanlı acele etti, ona bir iki ay sonra dediler ama ne yapayım, herkesten özür dilerim. Romanlar koronavirüsten anlamıyor (aldırış etmiyor), benim oğlum da aynısı. Özür dilerim” dediği görülüyor.

SKAI televizyonu ise bir önceki seçimlerde Dimopulos’un listesinden belediye meclis üyesi adayı olduğu Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis ile iletişime geçtiklerini belirtirken, Garanis’in “belediye meclis üyesi adayı ile görüştüğünü ve görüşme sonrası törene son verildiğini ve 15 dakika sonra olay yerine giden polis ekiplerinin hiç kimseyi bulamadığını” dile getirdiğini aktardı.

Olay sonrası yerel maronnews sitesinden gazeteci İrini Çakiri’ye konuşan Yannis Dimopulos oluşan kargaşadan dolayı birçok kez özür dilerken “Olaylar bir anda gelişti, gençler 15 dakika içinde nişanlanmaya karar verdi. Olay merkez medya tarafından büyütüldü” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et