Hardalias: Farklı muamele yok, bütün dinlerin ibadethaneleri kapalı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hardalias: Farklı muamele yok, bütün dinlerin ibadethaneleri kapalı

Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla ibadethanelere yönelik alınan kararlarda farklı muamele yapıldığı yönünde iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu söyledi.

Bütün dinlere ait ibadethanelere aynı muamele ve kararların uygulandığını söyleyen Hardalias’ın bu açıklamaları, Yunanistan’da bazı kesimlerin “kiliselere Batı Trakya’daki camilere uygulanan yasaklara kıyasla daha katı uygulamalar yapıldığı” yönündeki iddialara cevap olarak yorumlanıyor.

Nikos Hardalias dün akşamki basın toplantısında “Bizim açıkça belirttiğimiz ve Sen Sinod’un da vurguladığı üzere Paskalya haftası kiliseler bütün inananlar için kapalı kalacak. Buna ilaveten açık ve net olarak bütün mezhep ve dinlere ait tüm ibadethanelerin kapalı olduğunu söylemek istiyorum. Bu yönde yapılan ve dile getirilen farklı yorumlar tamamen asılsız ve mesnetsizdir” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Milliyetçi Elliniki Lisi Partisi Genel Başkanı Kiryakos Velopulos parlamentoda yaptığı konuşmada koronavirüs yasaklarına karşı Batı Trakya’daki camilerin yasadışı olarak faaliyet gösterdiğini öne sürmüştü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.