Milliyetçi Velopulos Batı Trakya’da kanuna aykırı şekilde camilerin açık olduğunu idda etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milliyetçi Velopulos Batı Trakya’da kanuna aykırı şekilde camilerin açık olduğunu idda etti

Velopulos konuşmasında “Gümülcine’de dün caminin açık olduğunu görmek, (Batı) Trakya’da camilerin hoparlörlerin dışarıda yer aldığı camilerin yasadışı faaliyet göstermesi ve benim Yunan Ortodoks kilisemin hoparlörlerinin yasaklanması beni rahatsız ediyor. Bu haksızlık. Atina’daki camilerin açık kalması, kaçak göçmenlerin bir oraya bir buraya gitmesi ve Yunanın ise ceza ödemesi kabul edilemez” dedi.

Velopulos konuşmasında “Yasalar önünde eşitlik ve eşit vatandaşlık haklarının olmaması beni rahatsız ediyor. Yunana karşı ırkçı bir algı var. Bu beni rahatsız ediyor. Hepimiz aynı haklara ve aynı sorumluluklara sahibiz” dedi ve ekledi:

“Ayrıca Ramazanda Müslümanlar oraya (camilere) toplanıyor. Bu konuyla ilgili ne yapacağınızı göreceğiz. ND Partisi’nin o zaman ne yapacağını görelim, tüm bu kişileri gözaltına alacak mı yoksa gözaltına almaya gitmeye korkacak mı.”

Öte yandan milliyetçi Velopulos’un iddialarının aksine Batı Trakyada açık veya toplu ibadetin yapıldığı bir cami bulunmuyor ve koronavirüs yasaklarına harfiyyen uyuluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et