Koronavirüsten ölen dinen şehit mi sayılıyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Koronavirüsten ölen dinen şehit mi sayılıyor?

Özellikle yaşanan ölümler nedeniyle her dinin inananları şahit oldukları gelişmelere dini açıdan bakıyor.

Bu çerçevede dünya genelinde milyonlarca insan inandıkları dinin yetkililerinden virüs hakkında açıklama istiyorlar.

Virüs salgını süresince en çok sorulan konulardan biri de virüsten ölenlerin dinen ne durumda oldukları. Hristiyanlar, Museviler ve Müslümanlar kendi inananlarının virüs nedeniyle ölmesi durumunda cennete gidip gidemeyeceğini ve şehit sayılıp sayılmayacağını soruyorlar.

Benzer bir soru ile karşılaşan Türkiye’deki Diyanet İşleri Başkanlığı da koronavirüs salgınında ölenlerin İslam inancına göre şehit sayılacağını açıkladı. 

T.C. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs ile mücadele kapsamında ramazanda camilerde cemaatle teravih namazı kılınmayacağını açıklarken salgında ölenlerin ise İslam dinine göre şehit sayılacağını söyledi.

Erbaş, İslam dininde, deprem, yangın, sel ve salgın hastalıklar yüzünden hayatını kaybedenlerin dinen şehit olarak kabul edildiğini belirtti.

Benzer inanış Hristiyan ve Musevilerde de bulunuyor. Öte yandan hatırlanacağı üzere şu anda koronavirüs vaka sayısında dünya geneli ilk sırasında yer alan ABD’de, Başkan Donald Trump’a olan desteğiyle bilinen Hristiyan Evanjelist grupların liderleri, koronavirüsüne karşı dua ediyor ve Kovid-19 virüsünü kovmaya çalışıyorlar.

Evangelist temcilciler “Seni Tanrı adına yargılayarak hakkındaki hükmünü icra ediyorum koronavirüs, tüm gücünü yok et, bu ulusun üzerinden defol, bunu bitirmeni emrediyorum!” cümleleriyle virüs belasını def etmeye çalışıyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.