Azınlıkça açık ara Batı Trakya’nın en çok okunan haber sitesi oldu: Bir ayda 2 milyonu aşkın görüntülenme - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Azınlıkça açık ara Batı Trakya’nın en çok okunan haber sitesi oldu: Bir ayda 2 milyonu aşkın görüntülenme

Azınlıkça 2020 yılı Mart ayında 2 milyonu aşkın sayfa görüntülemesiyle Batı Trakya’nın en çok okunan haber sitesi oldu.

Google Analytics’in verilerine göre 1-31 Mart 2020 tarihleri arasında Azınlıkça’nın internet sitesi tam 2 milyon 274 bin 825 sayfa görüntülenmesiyle kırılması güç bir rekora imza attı.

azinlikca mart 2020

Azınlıkça’nın sayfa görüntüleme sayısının dün Google Analytics verilerini paylaşan ve aynı tarihlerde 1 milyon 81 bin 220 görüntüleme aldığını açıklayan Rodop ilinin Yunanca yayın yapan medya kuruluşları arasında bulunan Hronos gazetesinin iki katından fazla olduğu görülüyor.

hronos mar2 20

Benzer şekilde grafiklerde görüldüğü üzere oturum (sessions) sayısında da yine Azınlıkça’nın iki kat fazla oturuma sahip olduğu görülüyor.

Azınlıkça’nın uzun süredir sadece Türkçe yayın yaptığını ve sadece Yunanca bilenlerin okuyamadığı göz önünde bulundurulduğunda ise bir ayda 140 bin tekil ziyaretçi alması Batı Trakya’da azınlık medyası arasında da kırılması uzun zaman alacak bir rekor olarak istatistiklere geçecek.

analytics tr

Öte yandan Azınlıkça’nın bu rekor başarısında bir tane bile Türkiyeli okur bulunmuyor. Tamamen Batı Trakya’daki okurların hitleri olması nedeniyle Azınlıkça’nın bu büyük okunma oranları ayrıca başarının boyutunu da ortaya koyuyor.

Daha önce 2017 yılı Temmuz ayı için açıkladığımız (Bkz.) kendi verilerimizle kıyaslandığında da Azınlıkça’nın sayfa görüntüleme sayısında kendisini neredeyse 5’e, oturum sayısında 3’e ve ziyaretçi sayısında 2’ye katladığı görülüyor.

Diğer azınlık medyası da, bir haber sitesi haricinde, bugüne kadar Google Analytics verilerini kamuoyunun önünde kontrol edilmesi için açıklama cesaretini gösterebilmiş değil.

Batı Trakya’da çoğunluğu elinde tutan Yunanca haber siteleri ve gazetelerini bile geçerek bölgede açık ara Azınlıkça’yı birinci yapan siz okurlarımıza teşekkür ederiz.

analytics gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.