Yunanistan’da virüse karşı alınan önlemlerin sonuçlarını ne zaman göreceğiz? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da virüse karşı alınan önlemlerin sonuçlarını ne zaman göreceğiz?

Yunanistan’da virüse karşı alınan önlemlerin sonuçlarını ne zaman göreceğiz?

Yunanistan Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle ilgili SKAI televizyonuna konuştu.

Gazeteci Yorgos Aftias’a konuk olan Kikilias okulların kapatılmasından yurtdışından karantina kararlarına kadar alınan önlemlerin sonuçlarının 15 Nisan’da görüleceğini belirtti.

“Anlıyorum bu sabır ve disiplin gerektiriyor ancak hiç kimse kendi ve ailesinin hayatını tehlikeye atmak istemez” diyen Kikilias “Virüs ülkemizde hastanelerin ve sağlık sitemin kaldırabileceği bir şekilde ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Nisan ayının son derece kritik olduğunun altını çizen Sağlık Bakanı “Hiçbir gevşeme olmamalı. Eğer evde kalmamız gerektiğini anlamazsak felaket senaryolarına geçmek çok kolay” diye konuştu.

Hastanelere 4.200 doktor ve sağlık personelinin alımına onay verildiğini açıklayan Sağlık Bakanı özel sektördekilerle birlikte toplamda 870 yoğun bakım ünitesinin bulunduğunu ve çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bakan son olarak 600 solun cihazı siparişi daha verildiğini belirterek “çağdaş kahramanlar” olarak nitelendirdiği doktor ve hemşirelere teşekkürlerini sundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.