Batı Trakya’da örnek davranış: Yüz maskesi dikiyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da örnek davranış: Yüz maskesi dikiyorlar

Batı Trakya’da örnek davranış: Yüz maskesi dikiyorlar

Evros iline bağlı üç köyden 14 kadın koronavirüs salgınına karşı verilen mücadeleye katkı sunmak için yüz maskesi dikiyor.

Nea Vissa Kadınlar Derneği’nin öncülüğünde Evros’un Rizia, Sterna ve Kavili köylerinden 14 kadın tıbbi yüz maskeleri dikmeye başladı.

Kadınların diktiği maskelere Kumçiftliği, Dimetoka ve Dikea sağlık merkezlerinin yan sıra güvenlik güçlerine dağıtılacak.

Nea Vissa Kadınlar Derneği Başkanı Fani Baharidu girişimleriyle ilgili Ethnos gazetesine konuşurken “Fikir daha önce en büyük sarımsak örgüsünü örerek Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaran yönetim kurulu üyemis Dimitra Tzoridu’dan çıktı. Ailesi için tıbbi maske dikeceğini söyledi. Bütün bölgede maske ihtiyacı var ve bu yüzden Nea Vissa’daki kadınlar olarak bu işe el attık. Daha sonra diğer üç köyden kadınlar da destek vermeye başladı” ifadelerini kullandı.

maske evros

İşin en enteresan kısmı ise Evros’lu kadınların malzeme olarak kendi ve hatta ninelerinden kalan çeyizlerdeki kumaşları kullanması.

Maske yapımı için Evroslu kadınlar patiska adı verilen ve geçmişte çarşaf ve yastık kılıfı yapımında kullanılan malzemeyi kullanıyor.

Evroslu her kadın günde 25 maske dikebiliyor ve diktikleri maskeler çift taraflı kullanılabiliyor.

Kadınlar en kısa zamanda 600 kadar maske dikip ordu ve Dimetoka Hastanesi’ne teslim etmeyi hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.