Anket: Her 10 Yunandan 9’u sokağa çıkma yasağını onaylıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Anket: Her 10 Yunandan 9’u sokağa çıkma yasağını onaylıyor

gocmen 2

Opinion Poll şirketinin araştırmasına göre Yunanistan’da halkın yüzde 95,7’si alınan sokağa çıkma yasağını destekliyor.

Anketten ortaya  çıkan sonuçlara göre her 10 kişiden dokuzu kiliselerin kapatılmasını onaylıyor.

Vatandaşların yüzde 93’ü ise Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sotiris Tsiodras’ın yaptığı günlük bilgilendirmeden memnuniyet duyduğunu dile getiriyor.

İçişleri Bakanlığı’nın kamunun işleyişi ve memurların korunması amacıyla aldığı önlemleri yüzde 75’lik bir kesim destekliyor.yüzde 52,5’i destek çıkarken, yarısı alınan önlemlere katılmıyor.

Yunanların yüzde 86,4’ü koronavirüs salgınına karşı endişeli olduğunu dile getirirken, yüzde 72,1’i ise alınan önlemlerin üç aydan fazla süreceğini düşünüyor.

Ankete katılanların yüzde 65’i İtalyan ve İspanyollara kıyasla Yunanların daha disiplinli olduğunu düşünürken, %63,2’lik bir kesim ise vaka sayısının artması durumunda sağlık sisteminin durumu kaldıramayacağına inanıyor.

Hükümetin Evros’taki göçmen krizinde Türkiye’ye karşı tutumunu olumlu bulanların oranı ise %83,9.

Her 10 kişiden sekizi hükümetin Kastanies’teki Yunan-Türk sınırını kapatma kararını desteklerken, bu önleme SYRIZA seçmenlerinin %72,7’sinin de destek vermesi dikkatlerden kaçmıyor.

Oy tercihinde ise %40 ile ND’nin ilk sırada, %20,2 ile SYRIZA’nın ikinci, %5,5 ile KKE’nin üçüncü, %5 ile KİNAL’ın dördüncü, %4,5 ile Elliniki Lisi’nin beşinci, %2 ile MeRA25’in altıncı sırada yer aldığı görülüyor. Belirsiz oy oranı ise %15,8.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.