İskeçe Belediye Başkanı neden Şahin’in karantinaya alındığını anlattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Belediye Başkanı neden Şahin’in karantinaya alındığını anlattı

İskeçe Belediye Başkanı neden Şahin’in karantinaya alındığını anlattı

İskeçe (Xanthi) Belediye Başkanı Manolis Çepelis Mustafçova (Miki) Belediyesi’nin Şahin (Ehinos) bölgesinin karantinaya alınması konusunu değerlendirdi.

Ethnos gazetesine konuşan Çepelis İskeçe’nin dağlık bölgesinde sorunun nasıl oluştuğuna dair kendi değerlendirmesini yaptı.

Çepelis açıklamalarında “Avrupa ve Türkiye’de çalışıp bölgeye ailelerinin yanına dönen insanlar oldu. Görüldüğü üzere bunlardan birçoğu virüsün taşıyıcısıydı ve bunu bilmiyorlardı. Sorun da böyle başladı” ifadelerini kullandı.

“Virüsün diğer aile fertlerine ve genel olarak bölgeye ne derecede yayılacağını görmeliyiz” diyen Çepelis “önümüzdeki günlerde benzer şekilde yurtdışında çalışan çok sayıda kişinin toplu şekilde evlerine döndüğü Rodop ilinin dağlık köylerinde de durumun zorlu olacağı” değerlendirmesinde bulundu.

Yaşlılarda vaka sayısının artacağına dair büyük endişelerinin olduğunu paylaşan İskeçe Belediye Başkanı “Merkez Avrupa ülkelerinde, Almanya, Hollanda ve Fransa’da olup Yunanistan’a geri dönen yaklaşık 1.000 kişi olduğunu tahmin ediyorum. Gerek işçi olarak gerekse de üniversite öğrencisi olarak çok sayıda kişi de Türkiye’deydi. Görüldüğü üzere taşıyıcı olduklarını bilmiyorlardı ve virüsü bulaştırdılar.

Beni endişelendiren ise gerek bizim belediye olarak gerekse de Yunan hükümetinin sürekli açıklamalar yaparak vurguladığı karantina ve güvenlik önlemlerine uyup uymadıkları. Unutmayalım ki burada birçok aile ferdinin olduğu kapalı toplumlardan bahsediyoruz.

Bu nedenle önümüzdeki günlerde teyakkuzda olmalıyız” dedi.

İLGİLİ HABERLER

Mustafçova Belediye Başkanı: Daha sonra ağlamamak için karantina kararı alındı

Karantinaya alınan Şahin’de polis barikatları

Virüsten vefat eden Şahinli’nin cenazesi özel kıyafetlerle yapıldı

Mustafçova’daki koronavirüs vakaları nedeniyle Şahin bölgesi karantinaya alındı

Batı Trakya’da koronavirüsten ilk ölüm Şahin’den

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et