Dedeağaç Hastanesi’nde son iki günde 2 yeni vaka: Batı Trakya’da durum ne? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Hastanesi’nde son iki günde 2 yeni vaka: Batı Trakya’da durum ne?

dedagac hastanesi 1

Dedeağaç (Alexandroupoli) Hastanesi 24 Mart 2020 tarihinde yayınladığı açıklamayla koronavirüs vakalarıyla ilgili bilgi verdi.

Hastane yönetimi tarafından yapılan bilgilendirmede 24 Mart 2020 Salı günü saat 15.00 itibarıyla hastanedeki vaka sayısının 10’a yükseldiğini açıkladı.

Koronavirüs teşhisi konan hastaların bölgeleriyle ilgili olarak ise Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nden oldukları belirtildi.

Hastaların 6’sının hastanedeki özel ünitede, 4’ünün ise entübe edilerek yoğun bakımda tedavi gördüğü belirtildi.

Hastane yönetimi 22 Mart 2020 tarihinde yaptığı bilgilendirmede ise koronavirüs teşhisi konan 8 kişinin hastanede tedavi gördüğünü, 4 kişinin evlerinde karantina altında olduğunu açıklamıştı. Dün yapılan açıklamalarda ise vaka sayısının 9’a yükseldiği belirtilirken, evde karantina altında olanlara dair bilgi sunulmadı.

İskeçe Devlet Hastanesi ise bugüne kadar 6 koronavirüs vakası bildirmiş, bunlardan üçünün Dedeağaç Hastanesi’ne sevk edildiğini, üçünün ise evlerinde karantina altına alındığını duyurmuştu.

Rodop ilinde ise bugüne kadar hiçbir vaka görülmedi.

Bu veriler doğrultusunda Dedeağaç Hastanesi’ndeki 10 hasta dışında bugüne kadar yapılan açıklamalar doğrultusunda Evros ilinde 4 ve İskeçe ilinde ise 3 hastanın evde karantinaya altına alındığı bilgisini göz önünde bulundurarak Batı Trakya’daki vaka sayısının 17 olduğu anlaşılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.