Milletvekili Baran’dan Şahin’de çıkan koronavirüs vakası hakkında açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Baran’dan Şahin’de çıkan koronavirüs vakası hakkında açıklama

burhan baran tatbikat

İskeçe Milletvekili Burhan Baran Mustafçova Belediyesinbe bağlı Şahin köyünde ortaya çıkan koronavirüs vakası sonrası açıklamalarda bulundu.

Milletvekilinin açıklaması şöyle:

Sevgili İskeçeli soydaşlarım. Bu sabah, balkan kolumuzda ilk Koronavirüs vakasının belirlendiğini üzülerek öğrendim. Avrupanın çeşitli yerlerinde ekmek parası peşinde olan soydaşlarımızın hem virüs hem de yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle evlerine döneceklerini, bununda büyük bir tehlike arz edeceğini defalarca çeşitli demeçlerimde belirttim. Aynı konuyu yaklaşık on gün önce Ksanthi (İskeçe) Devlet Hastanesi yöneticileri ile de görüşüp endişemi belirttim.

Dün akşam Şahin köyümüzde görülen ilk korona vakasını bu konuda diğer rastlanan dört vakada da rutin basın bildirisi ile halkımıza duyuran hastane yönetimi ile bu sabah tekrar görüşerek diğer vakaların bölgesi belirtilmediği halde son vakanın yerleşim bölgesinin ilan edilmesinin azınlığımızda kaygı yarattığını belirttim. Hastane yöneticisi bana ” bu olayda hiç bir art niyet gütmediklerini, şahsımla istişare ettikleri gibi dün akşam bölge Belediye Başkanıyla da konuyu görüştüklerini aktardı. Ayrıca daha önceki Korona virüsü vakalarınında bölgelerinin ilan edildiğini, bu konuda hiçbir ayrımcılığın yapılmadığını, ve bu zor dönemde art niyet aranarak yapılan bazı olumsuz yayınların kendini üzdüğünü belirtti “.

Bende Vekiliniz olma sıfatım dışında bir sağlık çalışanı ferdi olarak bu meyanda siz soydaşlarımdan acizane talebim zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde zor  şartlarda görev yapan doktorlarımızın yanında olalım kendi ifadelerine göre art niyet taşımayan açıklamaların ardında art niyet aramadan insanların hata yapabileceğini göz önünde bulundurup Doktorlarımıza sahip çıkalım, yetkililerin ve doktorların uyarılarına uyalım.

Şüpheniz olmasın ki Milletvekiliniz olarak bölgemizdeki gelişmelerin takipçisi olduğumu ve siz soydaşlarımdan daha hassas davranıp bu virüs konusunu daha ciddiye almanızı tavsiye ederim. Dr. Burhan Baran KIN-AL Milletvekili

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.