Başbakan Miçotakis’ten koronavirüs açıklaması: Savaştayız! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis’ten koronavirüs açıklaması: Savaştayız!

micotakis 3

Ulusa sesleniş konuşması yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis “görünmez fakat yenilmez olmayan bir düşmana karşı savaştayız” dedi.

Önümüzdeki iki ayda tehlikenin daha da büyüyeceğini belirten Miçotakis “Yeni kısıtlamalar da gelecek. Hepimizin disiplinli davranması ve önlemlere uyması gerekir. Uymayanlar örnek teşkil edecek şekilde cezalandırılacaktır. Çünkü biri hayata diğeri yasalara karşı iki kez suç işlemiş olacaklardır” ifadeleriyle yeni önlemler alınacağının işaretini verdi.

Üç hedeflerinin olduğunu belirten Başbakan Miçotakis, bu hedefleri “Virüsün yayılmasının kısıtlanması, sağlık sisteminin güçlendirilmesi ve ekonomi ile çalışanların desteklenmesi” olarak sıraladı.

Eurogrup’un %3,5 bütçe fazlası hedefinin bu yıl için geçerli olmamasına karar verdiğini duyuran Başbakan “ESPA’dan piyasaya ve istihdama kaynak ayıracaklarını ve ilk aşamada cirolarındaki düşüş nedeniyle sorun yaşayanlara hükümetin 2 milyar evro vereceğini” söyledi.

Koronavirüs nedeniyle zarar gören sektörler için ise “çalışanların maaşının bir bölümünü devletin üstleneceğini” söyleyen Miçotakis işletmelerin vergi ve sosyal sigorta ödemelerinin askıya alındığını kaydetti.

Kredi borcu olan işletmelerin faiz borçlarının Eylül ayına kadar erteleneceğini belirten Miçotakis “İşletmelere işten çıkarmalara gitmemeleri için ricada bulunuyorum. Likiditeyi canlandıracak önlemler alınacak ve bu macerada ayakta kalmalarını sağlayacak” dedi.

Vatandaşlara “sağlıklıymış gibi değil, sizde virüs varmış ve başkalarına bulaştırmamak için yapmanız gereken gibi davranın” tavsiyesinde bulunan Başbakan “Bir araya toplanmak en büyük tuzaktır. Bu nedenle de bunu yasaklıyoruz. Evde kalıyoruz. Düşman görünmez ve sinsi. Güvende kalın, evde kalın” ifadelerini kullandı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in ulusa sesleniş konuşması aşağıda:

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et