Miçotakis: Türkiye tarafından örgütlü şekilde yalan haber yayılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Türkiye tarafından örgütlü şekilde yalan haber yayılıyor

Miçotakis: Türkiye tarafından örgütlü şekilde yalan haber yayılıyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Almanya’da katıldığı bir etkinlikte “Türkiye’den insan hakları dersi kabul etmediğini” belirtti.

“German Council on Foreign Relations”da düzenlenen panelde konuşan Miçotakis Yunan-Türk sınırındaki son gelişmelerle ilgili olarak “Yunan ve Avrupa sınırlarını korumak için doğru karar aldık. Son dönemde çok uykusuz gecemiz oldu” dedi.

Asimetrik bir tehditle karşı kaşıya kaldıklarını dile getiren Yunanistan Başbakanı “Sınırlara gelenlerin birçoğu talimat aldı veya oraya gitmek zorunda bırakıldı” şeklinde konuşurken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Savunmaya neden bu kadar para harcıyoruz? Çünkü komşumuz Danimarka değil, Türkiye. Güçlü, caydırıcı bir güce ihtiyacımız var. O yüzden silahlanmaya bu kadar harcıyoruz. Ben de savunmaya %1 harcama yapmayı tercih ederdim. Ama maalesef Türkiye, Danimarka değil”

Libya ile ilgili kararlarına rağmen Türkiye ile her zaman iletişim kanallarının açık kalması taraftarı olduğunu belirten Miçotakis “Son 10 günde yaşananlar iki ülke ilişkilerini daha da zorlaştırdı. Bu nedenle Türkiye’nin tansiyonu düşürmesi gerekir” dedi.

“Yunanistan ve Türkiye’nin birlikte yaşamaya mahkum olduğunu” konuşmasında dile getiren Miçotakis “Ancak bu, Türkiye’nin Yunanistan ve AB’ye uygulamaya çalıştığı şantajla olamaz. Biz hiçbir zaman tahrik eden taraf değiliz, ancak her tür tahrike de güçlü şekilde cevap vereceğiz. Ben Yunanistan Başbakanı olarak insan hakları konusunda Türkiye’den ders kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak Kiryakos Miçotakis Türkiye tarafından örgütlü bir şekilde yalan haber yayıldığını belirtirken “2015 yılından bugüne on binlerce kişinin hayatını kurtaran Yunan sahil güvenlik ekiplerine teşekkür ettiğini” söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.