ND vekili Sirigos: Yunan-Türk sınırında uç bir olay yaşanmasından korkuyorum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND vekili Sirigos: Yunan-Türk sınırında uç bir olay yaşanmasından korkuyorum

ND vekili Sirigos: Yunan-Türk sınırında uç bir olay yaşanmasından korkuyorum

ND milletvekili ve Uluslararası Hukuk Profesörü Angelos Sirigos Evros’taki Yunan-Türk sınırında “uç bir olay yaşanmasından korktuğunu” dile getirdi.

Azınlıkça’nın haberine göre ANT1 televizyon kanalının ana haber bülteninde konuşan Sirigos “Baskının haftalar ve aylar süreceği aşamaya giriyoruz. Havalar düzeldikçe ve nehrin su seviyesi düştükçe, farklı noktalardan Yunanistan’a giriş için baskılar daha fazla artacaktır. Zira şimdilik yoğunluk, kara sınırı olan Kastanies bölgesinde” şeklinde konuştu.

“Ankara’nın bu taktikle hedefinin ne olduğu” yönündeki soruya ise Sirigos “Göçmen ve mültecileri Yunanistan’a göndererek bizi üç günlük Temiz Pazartesi tatilinde hazırlıksız yakalamayı başaramadı. Erdoğan bu meseleyle ilgili öfkelenmiş durumda ve ısrar ederek, çünkü kendisi bu konularda ısrarcıdır, kendi dediğini geçirmeye çalışıyor. Aylarca sürecek bir duruma karşı hazırlanmalıyız ve kendi önlemlerimizi almalıyız” ifadelerini kıllandı.

Son olarak Evros’ta “sıcak çatışmanın yaşanmasına yol açabilecek provokasyonlardan korktuğunu” dile getiren Sirigos “Uç bir olayın yaşanmasından korkuyorum. Ölüler konusunda ısrar etmesi dikkatimi çekiyor ve bir provokasyonun ölüme yol açmasından korkuyorum” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.