Başbakan Tsipras Dedeağaç’tan mesaj gönderdi - Azınlıkça
Uncategorized

Başbakan Tsipras Dedeağaç’tan mesaj gönderdi

Başbakan Tsipras Dedeağaç’tan mesaj gönderdi

Başbakan Aleksis Tsipras dün Evros ilinin Dedeağaç (Alexandroupoli) limanında katıldığı Fota (Suların Kutsanması) töreninde konuştu.

“Büyük bir ünde burada bulunan siz Evroslulara hitap etmek istiyorum” diyen Aleksis Tsipras “Bugün Ortodoksluk, Yunanistan ve Helenizm için büyük bir bayram. Bugün Avrupa Birliği’nin en doğu limanı olan Dedeağaç limanında bulunmamız tesadüf değil. Büyük tarihi ve geleceği olan bir şehir. Birlik, beraberlik ve vizyonla inşa edebileceğimiz bir gelecek. Böylece Dedeağaç enerji ve ticaret kavşağı olabilir. Ayrıca şu derin inancımızı uygulamaya geçirdiğimizi kanıtlayalım: Avrupa’nın doğu sınırlarında, Evros’tan Kastelorizo’ya (Meis) kadar Yunanistan’ın kalbi atıyor” ifadelerini kullandı.

Aleksis Tsipras konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün benim ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve Genel Kurmay Başkanının burada olmamız vesilesiyle tebrik mesajları dışında dostluk, işbirliği ve haklarımızı savunma konusunda kararlılık mesajı vermek istiyoruz. Bütün halklara dostluk ve işbirliği mesajı gönderiyorum, çünkü Yunanistan bir büyük değerler feneridir ve bu insana yönelik barış, işbirliği, dayanışma, sevgi değerlerini yansıtıyor. Bu da ülkemizi uluslararası mesafeli bir alanda güvenlik ve istikrar direği kılmaktadır. İşbirliği elini uzatıyoruz.

Ancak bununla birlikte kararlılığımızı da dile getiriyoruz. Uluslararası antlaşma ve uluslararası hukuktan doğan egemenlik haklarımızı savunmadaki kararlılığımızı ifade ediyoruz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.