Sınırlarını koruyan Yunanistan’a 700 milyon evro yardım geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sınırlarını koruyan Yunanistan’a 700 milyon evro yardım geliyor

azınlıkça

Avrupalı yetkililerin Başbakan Kiryakos Miçotakis ile birlikte dün Yunan-Türk sınırına yaptığı ziyaret sonrası Brüksel Yunanistan’a 700 milyon evro yardım etme kararı aldı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı açıklamalarda “Bu dönemde Avrupa kalkanımız olan Yunanistan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken “Sınırlarımızdaki sorun sadece Yunanistan’ın mücadele etmesi gereken bir konu değil. bu sorunu düzen, birlik, dayanışma ve kararlılıkla idare etmek Avrupa’nın sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Frontex güçlerinin önümüzdeki dönemde Yunan-Türk sınırındaki faaliyetini arttıracağını kaydeden Avrupa Komisyonu Başkanı göç kriziyle mücadelede Yunanistan’a 700 milyon evro yardım yapılacağını duyurdu.

Ursula von der Leyen “Bu yardımın 350 milyon evro’su verilmeye hazır. Geriye kalan 350 milyon evro da bütçe düzenlemesi çerçevesinde talep edilebilir. Bu parasal yardım genel anlamda göç krizinin idaresi ve gerekli altyapıların inşası ve idaresini kapsıyor” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et