Azınlığı yakından ilgilendiren sorunları görüşme sözü aldılar: Tarih belli değil - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Azınlığı yakından ilgilendiren sorunları görüşme sözü aldılar: Tarih belli değil

Azınlığı yakından ilgilendiren sorunları görüşme sözü aldılar: Tarih belli değil

İktidardaki ND partisinin desteklediği listeden seçilerek halihazırda Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Ahmet İbram, Batı Trakya’yı ziyaret eden Başbakan Kiryakos Miçotakis ile azınlık sorunlarını Atina’da görüşeceklerini açıkladı.

Başbakan ile hangi azınlık sorunlarını görüşeceklerini veya tam olarak hangi tarihte görüşeceklerini, kendisi de bilmediği için, açıklayamayan Ahmet İbram, “Azınlığımızı yakından ilgilendiren konuları görüşmek üzere önümüzdeki aylarda detaylı bir şekilde görüşmeye davet edeceğinin sözünü aldık” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Başbakan Miçotakis ve beraberindekiler, Yunan-Bulgar Yüksek Düzeyli İşbirliği görüşmeleri kapsamında Bayı Trakya’ya gelmişti. İki ülke başbakanının ve bakanların bir araya geldiği görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ve siyasi işbirliklerinin arttırılması kararı alındı.

Ahmet İbram’ın açıklamaları şöyle:

Sayın Başbakan Kiryakos Miçotakis’in Gümülcine’deki temasları sırasında kendisiyle kısa bir görüşme gerçekleştirme fırsatımız oldu. Sayın Miçotakis’e, bölgemizin sorunlarını kısa başlıklar halinde aktararak, kendilerinden bizleri başta Azınlığımızı yakından ilgilendiren konuları görüşmek üzere önümüzdeki aylarda  detaylı bir şekilde görüşmeye davet edeceğinin sözünü aldık.

Είχαμε  την ευκαιρία να συνομιλήσουμε  με τον Πρωθυπουργό     μας  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά  την  επίσκεψη  του  στην  Κομοτηνή. O κ. Μητσοτάκης  μας  διαβεβαίωσε ότι στους επόμενους μήνες θα συναντηθούμε ξανά για να συζητήσουμε από κοντά τα ζητήματα  της περιοχής μας αλλά και της μειονότητας.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et