Mahkeme kararı: Arabanın ön camına bırakılan trafik cezaları yasal - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mahkeme kararı: Arabanın ön camına bırakılan trafik cezaları yasal

Mahkeme kararı: Arabanın ön camına bırakılan trafik cezaları yasal

Yunanistan’da mahkeme 88 kez trafik cezası yiyen ve cezaları görmediğini öne süren vatandaşı haksız buldu.

Atina İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararla artık mahkeme kararıyla da arabanın ön camına trafik polisleri tarafından bırakılan trafik cezaları yasal sayılıyor.

2007-2012 yılları arasında arabasını araç park etmenin yasak olduğu yerlere park eden bir vatandaşa polisin 88 kez ceza yazdığı kaydedildi.

Cezaları ödemeyen vatandaşın 2016 yılı Mayıs ayında bankası tarafından kendisine Atina Belediyesi’nin trafik cezası borçlarına karşılık banka hesapların el konulması kararı aldırdığını bildirmesi üzerine mahkemeye başvurduğu belirtildi.

Hakim karşısına çıkan bahse konu şahıs, kendisine ceza kesildiğini fark etmediğini ve olaydan ilk kez bankanın kendisini aramasıyla haberdar olduğunu ileri sürdü.

Mahkemenin kararında ise “88 trafik cezasının farklı memurlar tarafından kesildiği ve sürücü olmaması durumunda öngörüldüğü gibi arabanın ön camına bırakıldığı kaydederken, vatandaşların 60 gün içerisinde itiraz hakkı olduğu ve 2007-2012 yılları arasında kesilen cezalar için mahkemeye 15 Temmuz 2016 tarihinde başvurulduğu” belirtilerek itiraz reddedildi ve bahse konu vatandaşın ayrıca Atina Belediyesi’nin mahkeme masraflarını (234 €) ödemesine de hükmedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.