Hastanelere şeffaf ve adil ameliyat listeleri geliyor - Azınlıkça
Uncategorized

Hastanelere şeffaf ve adil ameliyat listeleri geliyor

Hastanelere şeffaf ve adil ameliyat listeleri geliyor

Devlet hastanelerinde gerçekleştirilen ameliyatlar için hazırlanan listelerin adil ve eşit olmasını öngören karar Sağlık bakan Yardımcısı Pavlos Polakis tarafından imzalandı.

Şeffaflığı güçlendirmek amacıyla planlanan ameliyatların listesinin hastanelerin internet sitelerine yüklenmesine karar verildi. Listelerin yayınlanmasıyla birlikte hastalar hastanelerde her bölümde bir ameliyat için ne kadar beklemesi gerektiğini dahi bilecek. Acil vakalar ise listelerden muaf tutulacak. Ancak acil ameliyatlar da her 15 günde bir her hastanenin internet sitesinde yayınlanacak.

Hastaların kimliklerini korumak amacıyla ise Kişisel Verileri Koruma Dairesinin verdiği rapor doğrultusunda, ameliyat listesine giren hastalara özel bir numara verilecek. Bu numaranın ilk aşamada belirlendiği gibi hastanın sosyal sağlık numarası (AMKA) olmayacağı ve böylece ameliyat olacak hastanın kimliğinin hiçbir şekilde bulunamayacağı kaydedildi.

Bunun dışında, listedeki sıralamanın ihlal edildiğini veya sıralarının başkasına verildiğini düşünen hastaların her hastanede çalışacak Hastaların Haklarını Koruma Bürosuna şikayetçi olabilecekleri bildirildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et