Türk-Yunan sorunları için Papandreu ve Bakoyanni aynı fikirde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk-Yunan sorunları için Papandreu ve Bakoyanni aynı fikirde

Türk-Yunan sorunları için Papandreu ve Bakoyanni aynı fikirde

Eski başbakan Yorgo Papandreu ile eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni Yunanistan’ın Türkiye ile aralarındaki farkları çözmek için Lahey’e gidilmesinde mutabık kaldılar.

Azınlıkça’nın haberine göre Yunanistan’ın Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) tarafından Yunan-Türk ilişkileriyle ilgili düzenlenen panelin konuşmacıları arasında Papandreu ile Bakoyanni vardı.

“Türkiye ile ilişkilerimiz çok inişli çıkışlı olacaktır” ifadelerini kullanan ND Partisi milletvekili Dora Bakoyanni “Diyalog mesajı her zaman masada olmalıdır. Türklerle yapılacak açık ve net konuşmalar sadece fayda sağlayabilir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında “Üçünü şahısların bize masaya oturmamızı dayatmasına izin vermemeliyiz” ifadelerine yer veren Dora Bakoyanni “Bu Yunanistan’ın çıkarınadır. Artık Helsinki yok. Kralla ilgili eski masallar gibi. Hepimiz Türkiye’nin hiçbir zaman AB üyesi olamayacağını bildiğimiz halde Türkiye’nin Avrupa geleceğinden bahsetmek intiba yaratma oyunundan ibarettir. Kralın çıplak olduğunu söyleyelim” şeklinde konuştu.

Yorgo Papandreu da “Yunanistan’ın hukukun üstünlüğü tarafında olması gerektiğini” vurguladığı konuşmasında “Uluslararası anlaşmaların, örneğin Paris İklim Anlaşması, ABD ile Rusya arasındaki nükleer anlaşması gibi, itibarsızlaştırılmasına yönelik bir eğilim olduğunu görüyoruz. Biz bu mantığa kapılmak yerine, Yunanistan’ın AB, Balkanlar ve AB’de ve bizi doğrudan ilgilendiren konulardaki bayrağı hukukun üstünlüğü olmalıdır. Bunun dış politikamızın da ayrılmaz bir parçası olması gerekir” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.