Önder Mümin: Bursa’da Müslüman Türk, Atina’da Yunan vatandaşı Müslüman - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Önder Mümin: Bursa’da Müslüman Türk, Atina’da Yunan vatandaşı Müslüman

Önder Mümin: Bursa’da Müslüman Türk, Atina’da Yunan vatandaşı Müslüman

Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin Bursa’da yaptığı konuşmanın ardından Yunanistan’da zor günler yaşıyor.

Son dönemde agresif tavırlarıyla öne çıkan Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin en son Bursa’da yaptığı konuşma yüzünden bu sefer de Yunan kamuoyu tarafından ağır eleştiri alıyor.

Bursa’daki konuşmasında sarf ettiği ifadeler nedeniyle Atina basını tarafından yoğun eleştiri yağmuruna tutulan Önder Mümin ANT1 televizyon kanalında gazeteci Yorgos Papadakis’in programına katılarak sözlerinin Yunanca çeviride kasten çarpıtıldığını savundu.

Yunan medyasına açıklama yaparken Mümin “Yassıköy’ün Müslümanlar ile Hristiyanların uyum içerisinde yaşadığı ‘çok kültürlülük başkenti’ olduğunu” söyledi.

Ancak aynı Önder Mümin Bursa’daki konuşmasında ise eski belediye başkanı İsmet Kadı’yı ve listesini Yassıköy Belediye Meclisi’nde “Yunanlı listeyle birlik olarak kendilerine muhalefet yapmakla” suçlamış ve “karşıdaki düşman belli, bizi zorlayan belli kendi içimizdeki münakaşalara bir yerde son vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Mümin gazeteci Papadakis’in kendisini “(Batı) Trakya Türkü mü yoksa (Batı) Trakya Yunan Müslümanı mı” hissettiği sorusuna ise “Ben Yunan vatandaşı Müslümanım, ülkeme saygı duyuyorum ve çok kültürlü (Batı) Trakya’da yaşıyorum. Uyum içerisinde birlikte yaşıyoruz. Bizi rahat bıraksınlar” cevabını verdi.

Mümin Bursa’da yaptığı konuşmada ise kendisinin de Yunan ortaokulu, lisesi ve üniversitesinde okumuş olmasına rağmen Müslümanlığından ve Türklüğünden hiçbir şey kaybetmediğini söylemişti.

İşte o sözlerini aktaran video:

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.