Türk bayrağını yırtan Lagos’un cezası belli oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk bayrağını yırtan Lagos’un cezası belli oldu

Türk bayrağını yırtan Lagos’un cezası belli oldu

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yaptığı konuşma sırasında Türk bayrağı yırtan İoannis Lagos’a ceza kesildi.

AP, Altın Şafak Partisi’nden ayrılarak bağımsız Avrupa Parlamenteri olan İoannis Lagos’a ödenek kesintisi ve 4 gün parlamento faaliyetlerine katılmama cezası kesti.

AP Genel Kurulu’nda yapılan “Yunan Adalarında İnsani Durum” başlıklı oturumda söz alan ırkçı parlamenter, “Bu salonda Yunanistan’da gelen ve Yunan halkının çoğunluğuyla karşı görüşte olan vekillerin olması küstahlıktır” ifadelerini kullanırken “Yunanların yüzde 65’inin yasadışı göçe karşı olduğunu ve hiç kimsenin AP’de Yunanların hakları hakkında konuştuğunu duymadığını” öne sürmüştü.

“Türkiye’nin şımartıldığını ve Avrupa’nın en sevilen çocuğu olduğunu” iddia eden ırkçı Yunan Avrupa Parlamenteri “Türkiye’ye istediğini yapması konusunda izin veriyorsunuz. Vatanımı ve bütün Avrupa’yı yasadışı göçmenlerle dolduruyor. İşte bu bayrak Türk bayrağıdır, yapmaması gereken şeyleri yapıyor, kana bulanmış bir bayraktır ve tek hak ettiği şey budur, başka şey değildir” diyerek elindeki kağıttan Türk bayrağını yırtmıştı.

Olaya tepki gösteren Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise şu ifadeleri kullanmıştı:

”Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli.Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek! AP’nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.