Yunanistan’daki tıp fakülteleri yurt dışından kadavra mı satın alıyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’daki tıp fakülteleri yurt dışından kadavra mı satın alıyor?

azınlıkça ameliyat

Yunanistan’daki tıp fakültelerinde eğitim gören öğrenciler kadavra eksikliği nedeniyle anatomi dersini yapmakta zorlanıyor.

Azınlıkça’nın Ethnos gazetesinden aktardığı habere göre aranmayan, kayıp veya kimliği tespit edilemeyen cesetlerin sayısında ciddi azalma yaşanması tıp fakültelerinin kadavra bulma işini zorlaştırıyor.

Selanik’teki Aritotelio Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, öğrencilere düzgün ders verebilmek için bazen kadavra arayışına girdiği hatta geçmişte yurtdışından kadavra satın aldığı bile olduğu ifade ediliyor.

Üniversitenin anatomi laboratuarında yer alan bir notta “Tıp ve diş hekimliği fakültesi öğrencilerinin anatomi dersleri için kadavra eksikliği daimi ve büyük bir sorun” ifadesi yer alıyor.

Geçmişte kadavra bağışlarının yapıldığı ancak son yıllarda bu konuda da azalma olduğu kaydediliyor.

Soruna çözümü ise hastane yönetimlerinin verebileceğine dikkat çekiliyor. Aranmayan cesetlerin tıp fakültesine gönderilebileceği, hatta bunun zorunlu hale bile getirilebileceği ifade ediliyor.

Cesetlerin kullanılmadan önce altı ay boyunca morgda tutulabileceği ve bu esnada yakınları tarafından aranması durumunda teslim edilebileceği kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et