Gümülcine’de tüttüren de, mekan sahibi de ağır ceza yedi! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de tüttüren de, mekan sahibi de ağır ceza yedi!

Gümülcine’de tüttüren de, mekan sahibi de ağır ceza yedi!

Gümülcine’de (Komotini) geçtiğimiz günlerde yapılan denetimler sonrası üç mekan sahibi ile beş vatandaş  ağır ceza yedi.

Azınlıkça’nın haberine göre 23 Ocak – 1 Şubat 2020 tarihleri arasında Yunanistan geneli tûtûn mamulleri tüketimini kapalı alanlarda yasaklayan yasa çerçevesinde denetimler yapıldı.

Ülke geneli 151 işletme denetlenirken, bunların %82’sinde hiçbir yasa ihlali tespit edilmedi. 27 ihlalden 11’inin yasak alanlarda tüttürenlerle ilgili olduğu belirtilirken, toplamda 25.200 evro para cezası kesildi.

Gümülcine’de ise denetlenen 10 işletmenin üçünde tûtûn mamulü tüketmenin yasak olduğu alanlarda tüttüren 5 kişi tespit edildi.

Bir mekan sahibine 500, diğer iki mekan sahibine ise 1000’er evro para cezası kesilirken, 5 tiryakiye ise 100’er evro para cezası kesildi.

100 metrekarenin altındaki alanlar için ilk kez yasa ihlali yapıldığında mekan sahibine 500 evr, ikinci kez 1.000 evro, üçüncü kez 2.000 evro, dördüncü kez ise 4.000 evro para cezası ve 10 gün kapatma cezası, beşinci kez ise 8 bin evro para cezası ve ruhsatın alınması öngörülüyor.

100 metrekarenin üzerindeki alanlar için ise cezalar 2 bin evro, 4 bin evro, 6 bin evro ve 8 bin evro olarak belirlenmiş durumda.

300 metrekarenin üzerindeki alanlara ise 6 bin evro, 7 bin evro, 8 bin evro ve 9 bin evro para cezası öngörülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.