Yunanistan - ABD savunma anlaşmasına Baran ve Ahmet evet Zeybek çekimser oy - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan – ABD savunma anlaşmasına Baran ve Ahmet evet Zeybek çekimser oy

Yunanistan - ABD savunma anlaşmasına Baran ve Ahmet evet Zeybek çekimser oy

Yunanistan-ABD karşılıklı işbirliği anlaşmasının artarak yenilenmesini öngören protokol Yunan Parlamentosu genel kurulunda 175 oyla kabul edildi.

Anlaşma çerçevesinde Batı Trakya’da Dedeağaç limanı da ABD askerinin kullanımına açılıyor.

288 milletvekilinin katıldığı oylamada 175 vekil “evet” oyu kullanırken, 80 milletvekili “çekimser” oy kullandı ve 33 vekil anlaşmaya “hayır” dedi.

ND ve KİNAL “evet” diyen partiler olurken, SYRIZA milletvekilleri “çekimser” oy kullandı ve son olarak KKE, Elliniki Lisi ve MeRA25 partisi milletvekili oylamada “hayır” oyu kullandı.

Oylamaya katılmayan ve partilerindeki milletvekilleri “evet” oyu kullanan Rodop KİNAL milletvekili İlhan Ahmet ile İskeçe KİNAL milletvekili Burhan Baran da evet şeklinde oy tercihini beyan eden mektup gönderdi. Ahmet ve Baran dışında 8 milletvekili daha ne yönde oy kullanacaklarını beyan eden mektup gönderse de, oylamaya katılmadıkları için mektupla belirttikleri oy tercihleri oylamada geçerli sayılmadı.

Diğer taraftan anlaşmanın Yunan Parlamentosu’ndan geçmesini ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da twitter hesabından yaptığı paylaşımla selamladı.

Pompeo mesajında “Savunma işbirliğimizin stratejik temelini oluşturan güncellenmiş Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın (MDCA) Yunan Parlamentosu tarafından onaylanmasını selamlıyorum. Yunanistan, NATO’da temel müttefiklerimizde ve güçlü ittifak ilişkimiz üzerine bina etmeye ve bölge için de istikrarı öne sürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et