Türk sismologdan iddia: Türkiye ve Yunanistan’da büyük depremler bekleniyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk sismologdan iddia: Türkiye ve Yunanistan’da büyük depremler bekleniyor!

Türk sismolog iddia: Türkiye ve Yunanistan’da büyük depremler bekleniyor!

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Sismolog Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Türkiye ve Yunanistan’a önümüzdeki dönemde deprem beklediğini söyledi.

Azınlıkça’nın haberine göre ünlü deprem uzmanı Yunan ANT1 televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda deprem uyarısı yaptı.

Ercan “Türkiye’deki jeotektonik baskı çok büyük olduğu için önümüzdeki aylarda Türkiye’de ve ayrıca Yunanistan ve Balkanlar’da başka depremlerin olmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Deprem uzmanlarının korkuları kuzey Anadolu’daki büyük çatlağa odaklanıyor. Ünlü sismolog Ercan da “Türkiye’de dört deprem bölgesi var. birincisi kuzey Anadolu’dan başlayan ve kuzey Ege’den Selanik’e kadar ulaşan fay hattı. Bu birincisi ve an vahşisi. İkincisi ise Ege bölgesinde” diyor.

“Afrika ana karası yılda 3-4 santim Anadolu yapısının altına tosladığını ve son 7 yılda bunun 5 santime çıktığını” söyleyen Türk deprem uzmanı bu durumun Yunanistan’daki jeotektonik baskıları da arttırdığını belirtirken, bu durumun “Yunanistan’daki orta ve büyük deprem olasılığını da arttırdığını” söylüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et