ELGA’dan iyi haber: Pamukçular tazminatlarına kavuşuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ELGA’dan iyi haber: Pamukçular tazminatlarına kavuşuyor

pamuk

Rodop ilinde 2019 yılı yazında meydana gelen zararlar nedeniyle pamuk üreticilerine tazminat paraları ödenmeye başlıyor.

Azınlıkça’nın haberine göre Yunan Devlet Tarım Tazminatları Kurumu ELGA yerel şubesi başkanı Thanasis Panagos Hronos radyosuna yaptığı açıklamada ay sonunda Rodop ilinde çok sayıda pamukçunun hesabına tazminat paralarının yatırılacağını söyledi.

Yılbaşı öncesi Cambaz (N. Sidirohori) bölgesindeki pamukçuların listesinin hazır edildiğini kaydeden Panagos bu hafta içerisinde Kavaklı (Egiros), Gümülcine (Komotini), Ag. Theodori, Kuşlanlı (Ksilagani), Maronya ve Ortacı (Amvrosia) bölgelerinde tazminat alacak pamuk üreticilerinin listesinin de hazır olduğunu kaydetti.

Yukarıda belirtilen bölgelerdeki pamuk üreticilerinin ay sonuna kadar tazminatlarına kavuşacağını belirten ELGA yerel müdürü 10 Şubat 2020 tarihine kadar Yassıköy (İasmos), Karakurcalı (Krovili), Denizler (Pelagia), Muratlı (Mirana) ve Susurköy (Sosti) bölgeleri için de tazminat raporlarının hazır olacağı belirtildi.

Bunun yanı sıra Sirkeli (Fillira) ve Karacaoğlan (Aratos) köylerindeki pamuk üreticilerinin de gelecek ay içerisinde tazminat paralarına kavuşması bekleniyor.

Diğer taraftan Pelagos, pamuk üreticilerinin tazminat paralarının tamamını tek seferde almayacağını dile getirirken, ilk aşamada tazminatın %65’inin ödeneceği ve ikinci aşamada tazminatın tamamının ödeneceğini kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.