Emekli maaşlarındaki kesinti korkunç - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Emekli maaşlarındaki kesinti korkunç

Emekli maaşlarındaki kesinti korkunç

Rodop OAEE (serbest meslek çalışanları) Emeklileri Derneği Başkanı Yorgos Keramitzis memorandum nedeniyle emekli maaşlarına yapılan kesintilerden duyduğu hayal kırıklığını dile getiriyor.

Azınlıkça’nın haberine göre yerel Hronos gazetesine konuşan Keramitzis “Çook sorun var. Son 10 yılda özellikle büyük emekli maaşlarına yapılan kesintiler korkunç” diyor.

Son dönemde emeklilerin maaşlarına yapılan zammın “beklentileri karşısında ekmek kırıntısı” olduğunu dile getiren Rodop OAEE Emeklileri Derneği Başkanı, emeklilerin “kinoniko merisma” yardımından da istifade edememesini hayal kırıklığı olarak nitelendiriyor.

Yunanistan’ın birçok bölgesinde olduğu gibi Rodop ilinde de emeklilerin büyük bir çoğunluğu, Danıştay tarafından anayasaya aykırı bulunan ve iade edilmesi beklenen kesintilerin akıbetini bekliyor.

“Gümülcine’de protesto gösterisi için kimse toplanmamasından şikayetçiyim” diyen Keramtzis “Maalesef Gümülcine, insanların toplanamadığı Yunanistan’ın birkaç şehrinden biri. Yunanistan’ın birçok bölgedeki mitinge katıldım, dernek yönetimi olarak gitmediğimiz şehir kalmadı, ancak Gümülcine’de 100 kişiyi toplayamıyoruz” ifadeleirni kullanıyor.

Derneğin hesaplamalarına göre Gümülcine’de yaklaşık 2.500 serbest meslek sahibi emeklisi bulunurken, derneğin üye sayısı 230 civarında.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.