Miçotakis’ten Erdoğan’a: Asabiyet sergileyen haklı olmayandır - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis’ten Erdoğan’a: Asabiyet sergileyen haklı olmayandır

Miçotakis’ten Erdoğan’a: Asabiyet sergileyen haklı olmayandır

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın “Akdeniz’de sondaj çalışmalarını İtalya ile görüştüğü” yönündeki açıklamalarına Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis’ten cevap geldi.

Ahval’in haberine göre katıldığı bir etkinlikte Yunanistan’ın ulusal meseleleri hakkında konuşan Miçotakis “Yunanistan’ın bugün için güçlü ittifakları bulunuyor. Çok yönlü ve çok seviyeli bir dış politikası mevcut” ifadelerini kullanırken “Dış politikamızın güven ve özgüveni bazen Ege’nin diğer tarafında asabiyete yol açıyor” dedi.

Açıklamasının devamında Türkiye ile yaşadıkları kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge anlaşmazlığına atıfta bulunan Yunanistan Başbakanı “Haklı olan korkmaz. Korkan ve asabiyet sergileyen, haklı olmayandır. Bu konu hakkındaki görüş farkı, görüşmek istediğimiz ve görüşebileceğimiz bir konu. Türkiye ile iyi niyetli ve samimi bir diyalog için bizim kapımız her zaman açık. Ancak bu diyalog uluslararası hukuk temelinde olmalıdır. Türkiye ile aramızda olan ve kabul ettiğimiz bu fark uluslararası bir mahkeme olan Lahey’e ulaşabilir. Mahkeme de kimin haklı kimin haksız olduğuna karar verecektir” ifadelerini kullandı.

“Yunanistan’ın gereken her şekilde egemenlik haklarını koruyacağını” vurgulayan Kiryakos Miçotakis “tahriklere karşı retorik çıkış ve içi boş söylemler yerine her zaman Uluslararası Hukuk’a ve ülkesinin sistematik bir şekilde inşa ettiği ittifaklara dayanan siyasi eylemlerle karşılık verdiklerini” belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan “İtalya şu anda bizimle görüşmeler yaptı. Libya ile yaptığımız mutabakat çerçevesinde biz sondaj çalışmalarını yapabileceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Berlin Konferansı öncesi açıklamalarında ise Erdoğan Yunanistan Başbakanı hakkında “Libya ve Türkiye arasında atılan imzalar, varılan anlaşma zaten Yunanistan’ı çıldırtmıştı. Miçotakis oyunu yanlış oynuyor, attığı adımlar doğru adımlar değil ve bu sürece iyi başlamadı” ifadelerini kullanmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.