Erdoğan: Anlaşma Yunanistan’ı çıldırtmıştı, Miçotakis oyunu yanlış oynuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdoğan: Anlaşma Yunanistan’ı çıldırtmıştı, Miçotakis oyunu yanlış oynuyor

erdogan micotakis 1

Libya için bugün Berlin’de yapılacak konferans öncesi konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan “Miçotakis oyunu yanlış oynuyor” dedi.

Konferansa katılmak üzere Almanya’ya hareket etmeden önce havaalanında basın toplantısı düzenleyen Erdoğan Yunanistan’ın Almanya’ya davet edilmediği için rahatsız olduğunu belirtirken “Libya ve Türkiye arasında atılan imzalar, varılan anlaşma zaten Yunanistan’ı çıldırtmıştı. Miçotakis oyunu yanlış oynuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin “Yunanistan darbeci Hafter’i ağırladı ve bu zirve öncesinde tepki çeken bir görüşme gerçekleştirdi. Bu konuda bir değerlendirme alabilir miyiz?” şeklinde yönelttiği soru üzerine Türkiye Cumhurbaşkanı şu yanıtı verdi:

“Yunanistan Almanya’ya davet edilmediği için ciddi bir rahatsızlık içerisinde. Aslında Libya ve Türkiye arasındaki bu atılan imzalar, varılan anlaşma zaten Yunanistan’ı malum çıldırtmıştı. Bunun ardından da ‘Kiminle nasıl bir anlaşmaya gidelim ki bir rövanşist anlayışla bunu geri alalım.’ gibi yaklaşımın içerisine girdi. Tabii Hafter’in kıymetiharbiyesi yok ama öbür tarafta Serrac, Birleşmiş Milletler tarafından tanınmış olan bir lider konumunda. Burada bazı formüller araştırmak suretiyle tuttu tabii Hafter’i Yunanistan’a davet etti. Hafter de Yunanistan’a gitmek suretiyle oradaki verdikleri pozlarla acaba Almanya’ya gitmeyişin ardından bu rövanşist anlayış nasıl bir farklı yere varır gibi bir adımla bu görüşmeleri yaptılar. Hiçbir kıymetiharbiyesi yok. Hele hele bizim nazarımızda hiçbir kıymetiharbiyesi yok ve tabi Hafter Almanya’ya, Berlin’e geldiğinde orada tabii neler söyleyecek hepsini orada görme imkanımız da olacak. Ancak Miçotakis, oyunu yanlış oynuyor, attığı adımlar doğru adımlar değil ve bu sürece iyi başlamadı. Türkiye ile de münasebetlerinde de ne yazık ki iyi adımlar atmıyor. En son malum NATO zirvesinde kendisiyle 1.5 saat konuştuk ve orada birçok şeyleri kendisiyle paylaştık ama buna rağmen demek ki atılan adımlar herhalde doğru değil”

İLGİLİ HABER

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap verdi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et