Batı Trakya’da köpeklerin yediği profesör kadının davası ne oldu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da köpeklerin yediği profesör kadının davası ne oldu?

kopek barinagi 12

Batı Trakya’da Maronya bölgesinde köpekler tarafından parçalanmış halde ölü bulunan 62 yaşındaki İngiliz Prof. Celia Hollingworth’ün davası bir kez daha ertelendi.

23 Eylül 2017 tarihinde cesedi parçalanmış halde bulunan İngiliz profesörün davası ilk olarak 21 Mart 2019 Perşembe günü görüşülmüş ve duruşma 16 Ocak 2020 tarihine ertelenmişti.

Geçtiğimiz günlerde Gümülcine Adliyesi’nde görülen dava, sanığın talebiyle ertelenirken duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Sanık sandalyesinde ise İngiliz profesörün ölü bulunduğu arsanın sahibi bulunuyor. İhmal suretiyle adam öldürmekten suçlanan sanığa atfedilen suçlar arasında arsadaki köpekleri beslememe, köpeklerin belirli bir alan kısıtlanmaması gibi suçlamalar yer alıyor.

Zira, köpeklerin ilk aşamada kadın profesörü kovaladığı ve ikinci aşamada ısırdığı iddia edilirken, talihsiz kadının ölüm nedeni ise hala bir muamma.

Savunma makamı ise bahse konu köpekler için yaptırılan DNA testleri sonrası, bu hayvanların kadının ölümüyle alakası olmadığının ortaya çıktığını ve kadının başka hayvanların saldırısı sonucu öldüğünü iddia ediyor.

İngiliz profesörün cesedi 23 Eylül 2017 tarihinde bulunmuş, talihsiz kadının ise 21 Eylül 2017 tarafından hayvanlar tarafından öldürüldüğü sonucuna varılsa da Celia Hollingworth’ün hangi hayvanlar tarafından ve nasıl öldürüldüğü ise hâlâ gizemini koruyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.