Bloomberg: Yunanistan ile Türkiye arasında çatışma tehlikesi var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bloomberg: Yunanistan ile Türkiye arasında çatışma tehlikesi var

yunan turk siniri

Yunanistan ile Türkiye arasında Akdeniz ve Ege’de sıcak temas olasılığının arttığından bahseden analiz yazıları artıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meis’in (Kastelorizo) güneyine araştırma gemisi göndereceği yönündeki açıklamaları sonrası Bloomberg haber ajansı Akdeniz’de Yunanistan ile Türkiye arasında “sıcak temas” olasılığından bahsetti.

“Yunan Başbakanının Türk gemilerini önlemekten başka tercihi olamaz” ifadelerini kullanan Bloomberg, 1996 Kardak krizine atıfta bulunarak “bir yanlış felaketi getirebilir” imasında bulunuyor.

Ahval’in aktardığına göre haberde, Avrupa Birliği’nin (AB) halihazırdaki endişelerine Yunanistan ile Türkiye arasında Akdeniz’de çatışma olasılığını da katma ihtimali olduğu belirtilirken, “AB yeni bir mülteci dalgası kabusuyla yaşıyor. Ancak bu durum Türkiye ve Libya ile ilgili politikalarına yön vermeye devam ettiği müddetçe, endişe duyduğu konular listesini genişletmesi gerekebilir” ifadeleri dikkat çekiyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in seçeneklerinin belirli olduğunu belirten Bloomberg “Ya Türk sondaj gemilerini engelleyecek ya da siyasi intiharını riske edecek” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.