Dışişleri Bakanı Dendias: Gerekirse Libya'yı askeri güçle desteklemeye hazırız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dışişleri Bakanı Dendias: Gerekirse Libya’yı askeri güçle desteklemeye hazırız

Dışişleri Bakanı Dendias: Gerekirse Libya'yı askeri güçle desteklemeye hazırız

Atina’da bulunan Libya Ulusal Ordusu Komutanı General Halife Hafter bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile resmi bir toplantı gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı, yakın gelecekte Yunanistan’ın Libya’yı askeri güçle destekleme ihtimalini açık bıraktı.

Ahval’in haberine göre görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda “Yunanistan, Libya’nın yarınını desteklemeye hazır. Bu destek, ateşkesin sağlanması için gerekli güçlerin yardımıyla veya Libya’ya silah ve paralı asker gönderilmesine yönelik ambargo uygulanmasını öngören Avrupa operasyonuna, Yunan güçlerinin katılımıyla, sağlanabilir” ifadelerini kullanan Dendias sözlerine şöyle devam etti:

“Komutan Hafter ile bütün konuları ele aldığımız uzun bir görüşme yaptık. Libya’daki durumu, Berlin Koferansı’nı ve Libya ile bölgenin yarınını konuştuk. Ateşkes sağlanmasını, paralı askerlerin uzaklaştırılmasını ve (Türkiye ile yapılan) hukuk dışı memorandumların iptal edilmesini arzuluyoruz. İşin sevindirici yanı Hafter’in tüm bu konulara mutabık kalması. Kendisine Yunanistan’ın Libya’nın yarınına yardımcı olmaya hazır olduğunu ilettim. Tüm bunlar Libya halkının geleceğine yardım teşkil ediyor. Libya’nın çağdaş demokratik bir ülke olmasını istiyoruz.”

Yunanistan’ın Berlin Konferansı’na davet edilmemesinden de üzüntü duyduklarını dile getiren Dışişleri Bakanı Dendias “Ev sahibi Almanya’dan koruyucu-emanetçi olmasını bekliyoruz. Ortak Avrupa tezimiz, Türkiye ile Libya arasında imzalanan memorandumların iptal edilmesini tanıyor. Almanya’dan ve toplantıya katılacak olan diğer ülkelerden bu tezi dile getirmesini bekliyoruz” dedi.

Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter ise görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapmadı ve Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüşmek üzere Yunan Parlamentosu’na gitti.

Miçotkis görüşmesi öncesi Hafter basına yaptığı açıklamada “Atina’ya barış için görüşmeye geldiklerini” söyledi.

Miçotakis-Hafter görümesi sonrası basına açıklama yapılmadı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.