Hemetli bölgesi sakinleri destek istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hemetli bölgesi sakinleri destek istiyor

Hemetli bölgesi sakinleri destek istiyor

ERT Komotini radyosuna konuşan Hemetli (Organi) Azınlık İlkokulu Müdürü Ahmet Arnavut “para istemiyoruz, diyalog ve yönlendirme ve ayrıca bölgeye yeni ‘yolların’ açılmasını istiyoruz” diyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Ahmet Arnavut “Tatil sonrası iştahla işimize devem ediyoruz. Okulumuzdan geleceğe bakabilecek, mücadeleci vatandaşların çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Okula kaydolan 40 öğrenciden 33’ünün eğitimine devam ettiğini belirten Hemetli Azınlık İlkokulı Müdürü “Buna şükür diyoruz. İş için göç eden aileleriyle birlikte çocuklar ya yurtdışına gitti ya da şehre indi” ifadelerini kullanırken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dağlık bölgesi boşalmış durumda. Göç, hiçbir bölge için mutluluk verici bir gelişme değil. Dağlık bölgede yaşayan insanlar her gün gibi zorluklar yaşıyor. Çocuklarımızın ilerlemesini, eğitim almalarını, bizden daha iyi insanlar olmasını istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz”.

Eyalet başkanlığının, belediyenin ce devletin biraz çabasıyla dağlık bölgesinin cennete dönüşebileceğini dile getiren Ahmet Arnavut “Her iki taraftan da çaba gerekiyor. Gelip bizim görüşümüzü alsınlar, onlar da bize fikir sunsunlar ve çözüm bulunsun. Bölgenin sorunlarına mutlaka çözüm var. Memlekette bu potansiyel var” dedi.

Bölge sakinlerinin tütün üretimi ve hayvancılıkla uğraştığını aktaran okul müdürü “Musacık, Hebilköy ve Hacıören’de patates üretenler de var. Başka bir şey yok. Bu işlerden elde edilen gelirler masrafları karşılamaya yeterli değil ve bu nedenle birçok kişi göçe başvuruyor” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.