Yunanistan’ın yeni Cumhurbaşkanı bir Batı Trakyalı oluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın yeni Cumhurbaşkanı bir Batı Trakyalı oluyor

Yunanistan’ın yeni Cumhurbaşkanı bir Batı Trakyalı oluyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis iktidarın Cumhurbaşkanı adayı olarak İskeçe kökenli Ekaterini Sakellaropulu’yu gösterdi.

İskeçe’nin Stavrupoli (Yeniköy) bölgesinden olan 1956 doğumlu Yunan yargıç, 2018 yılı Ekim ayından bu yana Danıştay Başkanı olarak görev yapıyor.

Başbakan Kiryakos Miçotakis dün akşam yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Ekaterini Sakellaropulu’yu aday gösterirken, Sakellaropulu’nun Yunanistan’ın ilk kadın Cumhurbaşkanı olması bekleniyor.

Dün öğle saatlerinde halihazırdaki Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile görüşen Miçotakis, Pavlopulos’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Başbakan Miçotakis Yunan Başbakanlığı resmi twitter hesabından da konuyla ilgili yaptığı paylaşımda “Bu birleştirici, partiler üstü ve tüm milletvekillerinin oy kullanması için gerekli bütün kriterleri taşıyan ilerici bir teklif” ifadelerini kullandı.

ND hükümetine yakın kaynaklar, Sakellaropulu’nun ilk oylamada daha 200’ün üzerinde oy olarak seçilebileceği yorumunda bulunuyor. Zira Sakelloropulu, SYRIZA hükümeti döneminde dönemin Adalet Bakanı Kalogiru’nun önerisi üzerine Danıştay Başkanlığı’na atanmıştı.

KİNAL’ın da Sakellaropulu’ya oy vermesi bekleniyor.

Foto: wikipedia

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.